ملک مستحق الغیر است؛ چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱,۳۵۱ #93606620

سلام یک زمین خریدم بعد ده سال مشخص شده مستحق الغیر حالا اگر پول من براساس شاخص تورم بانک مرکزی باشد یک دهم قیمت زمین من خریدم ۵۰ میلیون الان قیمت زمین دو میلیارد ولی شاخص میگه پول شما میشه دوبیست پنجاه میلیون چکار کنم این چه بدبختیه من یک زمین مثل خودم میخوام نه کلاهبرداری کردم نه دزدی الانم کرایه نشین هستم آخه من چکار کنم

مشاوره حقوقی ملکی
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
مطالبه ثمن زمین به بها عادله روز دهید
و در غرامات وارده را نیز مطالبه نمائید

با درود علاوه بر ثمن غرامات نیز باید جبران شود

دوست عزیز
اصلا جای نگرانی نیست زیرا:
۱ - چنانچه هنوز حکم قطعی بر اثبات مالکیت فرد دیگر روی این زمین صادر نشده است ،مطابق قانون مالکیت شما به قوت خود باقی است.
۲- چنانچه در این خصوص از ناحیه مدعی، دعوای حقوقی در جریان است،شما یا وکیل محترمتان می بایست با طرح دعوی جلب ثالث ،فروشنده را نیز وارد این پرونده کنید تا همزمان در این خصوص پاسخگو باشد.
۳-ضمن دادخواست جلب ثالث حتما با استناد به رای وحدت رویه شماره ۷۳۳ مورخ ۱۵/۷/۹۳ محکومیت فروشنده را به پرداخت کلیه خسارات و غرامات اعم از ارزش روز ملک و هزینه هایی انجام شده در ملک و خسارات دادرسی از دادگاه درخواست کنید و حتما تامین خواسته نیز برای توقیف اموال طرف درخواست کنید .
۴-چنانچه دلایلی محکمی وجود دارد که مستحق للغیر بودن مبیع را نشان می دهد، مشروط به اینکه هنوز ۱۰ سال تمام از تاریخ انجام معامله نگذشته باشد،توصیه می کنم در اولین فرصت علیه طرف شکایت فروش مال غیر مطرح کنید.نکته جالبتر اینکه چنانچه بتوانید ثابت کنید که مالک نیز از این معامله مطلع بوده لیکن ظرف یکماه از تاریخ اطلاع برای شما اظهارنامه ای ارسال نکرده باشد یا اقدام قانونی انجام نداده باشد ،به موجب قانون معاون جرم محسوب می شود.
۵- میزان مجازات : یک تا ۷ سال حبس بعلاوه جزای نقدی در حق دولت معادل مبلغ کلاهبرداری شده به علاوه رد مال

موفق باشید.

خسارت شما به نرخ روز تعیین و قابل محاسبه خواهد بود

میبایست علیه فروشنده ی مال غیر به خود طرح دعوی نموده و مطالبه ی ثمن معامله و همینطور خسارات و مخارج خود در ملک مذکور شوید.

مبلغ پرداختی شما بر اساس شاخص بانک مرکزی محاسبه می شود ..می توانید از فروشنده ملک شکایت کنید و مطالبه خسارت نمایید و فروشنده از بابت فروش فضولی ملک باید پاسخگو باشد.

به موجب ماده ۳۶۵ قانون مدنی ، بیع فاسد اثری در تملک ندارد ، یعنی مبیع و ثمن کماکان در مالکیت بایع و مشتری باقی می ماند و حسب مواد ۳۹۰ و ۳۹۱ قانون مرقوم ، اگر بعد از قبض ثمن ، مبیع کلا یا جزئا مستحقق للغیر درآید ، بایع ضامن است و باید ثمن را مسترد دارد و در صورت جهل مشتری به وجود فساد ، از عهده غرامات وارد شده بر مشتری نیز برآید و چون ثمن در اختیار بایع بوده است در صورت کاهش ارزش ثمن و اثبات آن ، با توجه به اطلاق عنوان غرامات در ماده ۳۹۱ قانون مدنی بایع قانونا ملزم به جبران آن است یعنی باید اصل پول شما با حساب تمامی خسارات کاهش ارزش پول معادل قیمت روز ملک پرداخت شود