آیا در صورتی که مبایعه نامه اول فسخ شود معاملات بعدی در نسبت به همان ملک اعتبار خود را از دست می دهد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۴ #93390368

سلام
پارسال خانه ای را در تاریخ ۱۰ خرداد فروختم و در قرارداد ذکر کردیم چنانچه هر یک از چکها در موعد مقرر (۱۰ تیر) پاس نشود قرارداد یک طرفه فسخ شود و نیازی هم به حضور خریدار نباشد. متاسفانه متوجه شدیم خریدار کلاهبردار از آب درآمده و قبل از رسیدن موعد چکها خانه را به چند نفر فروخته است! بنده چکها را برگشت زده و تاییدیه فسخ قرارداد را از دادگاه گرفتم.
حال یکی از مالباخته ها شکایت کرده و ذکر کرده در هنگام فسخ قرارداد مالکیت از خریدار(کلاهبردار) به ایشان منتقل گردیده بوده(ایشان در ۲۵ خرداد خانه را از کلاهبردار خریداری کرده اند) و لذا امکان فسخ قرارداد توسط من با خریدار امکان پذیر نبوده است.
ایشان به ماده ۳۶۳ قانون مدنی استناد کرده و گفته که مبیع حکما تلف شده است و باید بدل آن مسترد شود.
۱. چقدر این ادعا می تواند درست باشد و آیا بنده مالک خانه ام خواهند ماند یا خیر؟
در ضمن من بسیار جستجو کردم و فکر کنم طبق ماده ۴۶۰ قانون مدنی تصرف خریدار اول در زمان شرط قانونی نبوده و انتقال صورت گرفته باطل می شود.
۲. آیا می توانم در دادگاه به این ماده استناد کنم و برایم کفایت می کند؟ یا باید چه مواد قانونی را در نظر بگیرم؟

با تشکر از وقتی که میگذارید.

مشاوره حقوقی قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید به استناد شرح قرارداد فی مابین اولیه شرط فسخ ذکر گردیده بوده خریدار دوم نیز از این موضوع اطلاع پیدا نموده است.

معامله خریدار شما با دیگر خریدار ها نافذ نیست و به استناد شرح قرارداد فی مابین اولیه شرط فسخ ذکر گردیده بوده خریدار دوم نیز از این موضوع اطلاع پیدا نموده است و این سهل انگاری از طرف خریدار دوم بوده ارتباطی به شما پیدا نمی کند و منزل شما برای خود شماست ایشان نیز بایستی از فروشنده خود شکایت نماید و نمی تواند به شما رجوع نماید