ایا فروشنده از پرداخت خسارت میتواند شانه خالی کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۶۱۷ #93336591

اینجانب ملکی را خریداری کردم و نزدیک به یک سال است که ملک توسط شخصی تصرف شده و فروشنده ملک هنوز ملک را به اینجانب تحویل نداده است اینجانب شکایت تصرف عدوانی حقوقی و کیفری را به دادگاه ارائه دادم که دادگاه حقوقی به دلیل سابقه تصرف نداشتن و تحویل ندادن ملک توسط فروشنده به اینجانب شکایت اینجانب را رد کرد اما شعبه دادیاری در حال بررسی و تحقیقات میباشد و تصرف کننده توسط اینجانب جلب شد و به شعبه مربوطه تحویل داده شد و به قرار وثیغه آرگزاد شد تا صدور قرار نهایی توسط شعبه دادیاری
اینجانب دادخواست تحویل سند و ملک را به دادگاه ارائه دادم
ایا فروشنده از پرداخت خسارت میتواند شانه خالی کند به دلیل تصرف ملک توسط شخص دیگر؟
و ایا میتواند دادگاه کیفری خانه را به اینجانب تحویل و تصرف کننده را مجرم اعلام کند ؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دعوی کیفری شما با عنوان تصرف عدوانی بنا به عدم سبق تصرف با قرار منع تعقیب مواجه خواهد شد،
ولی تصرف ثالث در ملک خریداری شده ارتباطی به شما نداشته و این فروشنده است که بایستی طرح دعوی علیه وی نماید.
اگر ضرب الاجل برای تحویل ملک و خسارت تاخیر در تحویل در قرارداد قید شده باشد به شرط اینکه عرفا خسارت قید شده معقول باشد میتوانید مطالبه خسارت نمایید،
اگر سند ملک به نام شما زده شده باشد میتوانید دادخواست تحویل مبیع به طرفیت متصرف و نیز فروشنده تقدیم نمایید.
اگر مورد معامله منتقل نشده باشد اول دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی تقدیم نمایید و بعد از ثبت آن میتوانید دادخواست تحویل مبیع تقدیم نمایید.

سلام
تحویل ملک از الزامات و تکالیف فروشنده است و چنانچه فروشنده اقدامات لازم جهت تحویل ملک را ننماید و از این جهت به خریدار خسارت وارد شود خریدار می تواند دادخواست مطالبه خسارت علیه فروشنده مطرح کند.

سلام. اگر سند رسمی دارید، دادخواست خلع ید و اجرت المثل بابت یکسال خانه را علیه متصرف و فروشنده مطرح کنید. دلایلم ، سند رسمی، ارجاع به کارشناشی، شهادت شهودی که سندو امضا کردن. عنداللزوم تحقیقات محلی