آیا پیش قرارداد قبل ازدواج مصالحه نامه را میتواند باطل کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۷۳ #93292183

سلام
زن عموی من در سال ۷۰ یک پیش قرارداد قبل ازدواج دارد که در ان نوشته شده پدر بزرگ من ۱۰۰۰ متر خشکی خانه محوطه کنار خیابان اصلی را به قیمت ۱ میلیون به او فروخته ( حدودات زمین معلوم نیست ) کنار همان زمین ۱۰۷۶ متر زمین ماست که یک دستگاه خانه و رستوران ( ۳۰ سال پیش ) در ان ساخته شده در سال ۹۸ پدر بزرگم مصالحه نامه در دفتر رسمی اسناد نوشت و حدوداتش ( جنوبا خیابان اصلی شرقا همسایه مان شمالا زمین کشاورزی غربا همان ۱۰۰۰ متر ) معلوم است و ان را به نام ما زده و سال ۹۹ فوت کرده حال زن عمو میگوید که نه همین زمین ما را میخواد و مصالحه نامه ما را باطل میکند و مانع کسب است و میخواد از خانه بیرون برویم ما هنوز برای خانه و رستوران و زمینمان سند نگرفته ایم ایا میتواند باطل کند؟ میگویند باید کارشناس بیاید و شما یا او شکایت کنید من میخواهم بدانم اگر کارشناس بیاید نظرش چه خواهد بود؟ روند دادگاه چه مدت طول میکشد؟ کار درست چیست

مشاوره حقوقی اسناد صلح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر , صلح نامه رسمی است و زمین هم در آن مشخصا ذکر شده است .

همکار محترم جناب توسلی بصورت جامع و کامل در این مورد توضیحات لازم را ارایه دادند

بسمه تعالی :چون سوال حضرتعالی در یک نکته بسیار مهم مبهم است و آن اینکه کل زمین پدر بزرگ شما چند متر است و آیا زمینهایی که مورد تعارض است یک زمین مشاعی است یا مقدار آن در کل بیشتر از کل مقداریست که بتوان دو قطعن با ابعادی که فرمودیئد از آن حاصل نمود لذا در دوفرض پاسخ را تقدیم میکنم :
فرض اول زمین مذکور مشاع بوده ومقدار آن کمتر از مقداریست که بتوان دو قطعه از آن بدست آورد . یعنی اگر زن عموی شما زمینی که خریده جدا نماید عملا زمینی اضافه نخواهدماند که بتوان زمین شما را که مصالخه کردید از آن تصور نمود .. در این حالت زمین به زن عموی شما خواهد رسید و صلحنامه متعلق به شما بدلیل موخر بودن تاریخ باطل است . و تاریخ مقدم حاکم است و نوع معامله تاثیری در ماهیت ذاتی ندارد
فرض دوم : مقدار زمین بیشتر از کل مقداریست که هر دو زمین را بتوان تفکیک نمود یعنی هم شما زمین را ببرید و هم از باقیمانده آن زمینی برای زن عموی شما بتوان تصور نمود ..
در این حالت قدر متیقن از نظر فقه و قانون ،انچه مسلم و مبرهن است زمین معلوم با حدود اربعه مشخص ومعلوم با متراز مشخص به شما تعلق دارد و قابلیت ابطال ندارد و زمین متعلق به زن عموی شما در مشاعات مابقی زمین قرار دارد و نمیتواند بدلیل عدم وجود حدود اربعه زمین از زمین متعلق به شما را در بر گیرد و نمیتواند صلحنامه شما را باطل کند و مانع کسب و کار شما شود و در صورت ایجاد مزاحمت توسط زن عموی شما میتوانید قانونا اقدام کنید
امیدوارم پاسخ این حقیر ،شما را به نتیجه مطلوب برساند . ،

خیر نمی‌تواند چون در سال ۹۸ صلحنامه رسمی با قید حدود تنظیم گردیده است نمی‌تواند ادعای دیگری داشته باشد و کارشناس هم نقشی در این خصوص نخواهد داشت .