چگونگی فسخ قرارداد مبایعه نامه را لطفا توضیح دهید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۰ #93291151

پدرم ماشین و کلیه اسناد مربوط به آن را سه هفته پیش در ازای مبایعه نامه و با پرداخت ۱۵ میلیون از طرف خریدار واگذار کرد قرار بر این شد برگه معاینه فنی و خلافی را خریدار بگیرد ( پدرم پیر و کمی مریض احوال است به خاطر شرایط کرونا قرار شد خود خریدار انجام دهد) و بعد سند به نام شود و مابقی پول را پرداخت کند سه هفته گذشت و مدام امروز و فردا کرد در حالی که پلاک خودرو را برای خرید ماشین جدید لازم داریم به علاوه نگران هستیم که طی این سه هفته خلافی انجام نشده باشد یا ضرر و زیانی از نظر فنی به ماشین نخورده باشد خریدار حاضر به فسخ قرارداد هست اما در خصوص متن دقیق فسخ نامه سئوال داریم و اینکه آیا بهتر است در حضور وکیل انجام شود؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
اگر قصد فسخ قرارداد دارید میتوانید با معاینه خودرو توسط کارشناس خودرو از هر بابت اقدام نمایید در صورت تایید امر توسط اهل فن میتوانید اقدام به فسخ کنید

بهتره هر نوع توافقی به صورت مکتوب باشد و برای تخلف از هر خلف وعده قراردادی ضمانت اجرای قراردادی در نظر گرفته شود ما نمی توانیم به راحتی توافقات اطراف قرارداد را در محکمه اثبات کنیم به فرض مثال هم اگر ثابت کردیم و ضمانت اجرایی برایش وجود نداشت کاری نمی توانیم انجام دهیم.به عنوان مثال بهتر است در متن قرارداد این شرط گنجانده شود که خریدار متعهد گردید ظرف مدت یک هفته از تاریخ وقوع عقد با رجوع به مراجع ذیصلاح قانونی نسبت به تعویض پلاک خودرو وفق وکالتنامه اقدام نماید و در طول این مهلت مسیولیت هر گونه تخلف صورت گرفته و سواستفاده از پلاک خودرو با خریدار خواهد بود.بعد یک تبصره ذیل این شرط اضافه کرده و به عنوان ضمانت اجرا میتوانید بنویسید در صورتی که خریدار به شرط مقرر فوق عمل نکند و همچنان از پلاک فروشنده بهره برداری نماید فروشنده حق خواهد داشت ضمن توقیف خودرو و ممانعت از تردد آن با پلاک فروشنده از طریق مراجع ذیصلاح قضایی و قانونی و در ازای هر روز تاخیر مبلغ ده میلیون ریال از خریدار به عنوان جریمه تاخیر در انجام تعهد اخذ نماید.اخذ جریمه مقرر مانع انجام فعل مشروط توسط خود مشروط له(فروشنده) نخواهد بود.یا میتوانید شرط کنید ؛در صورت عدم انجام شرط در مهلت مقرر فروشنده حق خواهد داشت ضمن توقیف خودروی موضوع معامله و ممانعت از تردد آن شخصا شرط تعویض پلاک را انجام دهد و در این حالت خریدار باید مبلغ دویست میلیون ریال به فروشنده خسارت بدهد....در حال حاضر هم چون تنظیم فسخ نامه یک فعل کاملا تخصصی است و نمی توان با یک یا دو عبارت نحوه تنظیم آن را آموزش داد پیشنهاد می شود که ااز تخصص افراد خبره در این زمینه بهره ببرید.