مادرم چگونه میتواند بدون طلاق از پدرم جدا از او زندگی کند و نفقه هم بگیرد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۱۸ #92367001

سلام.
پدر من یک فرد عصبی است و مادرم را مورد آزار قرار میدهد. مادر بنده چگونه میتواند بدونه طلاق جدا از پدرم زندگی کند که نفقه و حقوق هم شامل حالش باشد؟ ما چه اقدامی باید انجام دهیم؟

مشاوره حقوقی نفقه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
از دادگاه این حکم را خواستار شوید که زندگی در مسکن مشترک باعث ضرر شما ست

با سلام
با اثبات عسر و حرج مادرتان، میتوانید از دادگاه حکم به زندگی جداگانه مادرتان دریافت نمایید که ملزم به اجرای صیغه طلاق میباشد.
در غیر اینصورت بدون تمکین نفقه ساقط میگردد

در ابتدا عسر و حرج و مشقت و سختی هایی را که در عنوان سوال ذکر کردید را در محکمه ثابت نمایید، سپس با حکم دادگاه می توانید در مکانی دیگر، سکونت اختیار نمایید.

می توانندباهم توافق کنندکه جدازندگی کنند ومادرتان نفقه بگیرد درغیراینصورت بدون دلیل قانونی امکان پذیرنیست ویاثابت کند که ازامنیت جانی ب خوردارنیست

اگر به تشخیص دادگاه مادرتان در عسر و حرج باشد می تواند با اجازه دادگاه در منزل جداگانه زندگی کند و نفقه نیز به وی تعلق می گیرد

با سلام
هر چند که عدم تمکین و جدا بودن دلیل بر ناشیزه بودن زوجه و عدم استحقاق نفقه خواهد بود اما شما برای این امر میتوانید در دادگاه ثابت نمایید که خوف جانی برای مادرتان وجود دارد و به همین جهت تقاضای خانه مجزا از دادگاه بخواهید

ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی:

هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کندمستحق نفقه نخواهدبود.