جلوگیری از توقیف سهم الارث بابت مهریه با استناد به قولنامه فروش قبلی امکان پذیر می‌باشد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳,۱۲۳ #92295971

با سلام و احترام؛
زوجه ۱۱۰ مهریه عندالاستطاعه از زوج طلبکار می‌باشد و زوج هیچگونه دارایی از جمله ملک و ماشین به نام خود نداشته و ندارد.
متاسفانه علیرغم داشتن رابطه نامشروع و جنسی زوجه و عدم تمکین چند ساله زوجه و موافقت زوج بابت طلاق، زوجه به دلیل مهریه بالای خود حاضر به طلاق نیست و همچنین حاضر به تمکین هم نمی‌باشد.
نگرانی زوج از این بابت است که در سال های بعد اگر والدینشان فوت کنند زوجه سهم الارث ایشان را توقیق نماید.
دارایی پدر زوج دو عدد ماشین و دارایی مادر زوج دو عدد ملک می‌باشد.
پرسش: اگر پدر و مادر زوج ماشین ها و املاک را از طریق قولنامه به یکی از بستگان بفروشند اما سند آن ها را به نام کس دیگری نکنند، بعد از فوتشان در صورتیکه زوجه درخواست توقیف سهم الارث بدهد، آیا می‌توان با استناد به قولنامه های ملک و ماشین به قضات اعلام نمود این دارایی ها قبلا به کس دیگری فروخته شده است و از توقیف این دارایی ها جلوگیری نمود؟
خواهشمند است هرگونه توضیح یا پیشنهادی بابت این مورد دارید اعلام فرمایید تا زوج با وجود آزار و اذیت های زوجه بتواند از اموال خود دفاع کند.
با تشکر و تجدید احترام

مشاوره حقوقی مهریه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود الناس مسلطون علی اموالهم هرکس می‌تواند اموال خویش را تحت هر عنوان منتقل نماید آنچه منتقل شده جزء ماترک نمی‌باشد تا قابل تقسیم باشد

باسلام...
نظر به این امر که صرف بیع نامه عادی مفید انتقال نمی باشد، دی نفع می تواند به عنوان معترض ثالث اجرایی، و بااحراز صحت فروشنامه و تاریخ مقدم بر توقیف ، به رفع توقیف ملک موضوع توقیف بپردازد.

بدین شکل که ، پدر صلح کند تا زمانی که در قید حیات است اموال متعلق به خودش و بعد از فوتش به مادر (همسرش) انتقال یابد

با سلام وقت شما بخیر
اثبات رابطه نامشروع و همچنین عدم تمکین حق دریافت مهریه از زوجه را زایل نمیکند لذا لازم به ذکر است که در صورت تنظیم سند عادی مبایعه نامه به غیر ؛جهت فرار از دین مهریه و اثبات اینکه موضوع معامله خودرو و ملک موصوف به دلیل فرار از پرداخت دین مهریهو زوجه بوده؛ زوجه میتواند اقدام به ثبت شکواییه علیه زوج نماید مگر اینکه تاریخ انجام معامله های مذکور ماقبل تاریخ فوت پدر و مادر بوجلوافتاده و از این حیث تفاوت فاحشی داشته باشد که در حال حاضر با مبایعه نامه ای که دارای کد رهگیری مشاور املاک باشد نیز مال قابلیت توقیف دارد و خریدار به عنوان اعتراض شخص ثالث وارد دعوی شده از حق خود دفاع مینماید و تاریخ مذکور در معامله اثبات ادعای خریدار خواهد بود.موفق باشید

با سلام
برای رفع این مشکل ، پدر و مادر زوج میتوانند از طریق دفاتر اسناد رسمی اقدام به صلح عمری نمایند
بدین شکل که ، پدر صلح کند تا زمانی که در قید حیات است اموال متعلق به خودش و بعد از فوتش به مادر (همسرش) انتقال یابد
و نیز بالعکس مادر صلح نماید تا زمانیکه زنده است املاک متعلق به خود و بعد از فوت او به پدر( شوهرش ) انتقال می یابد .

با سلام صرف قولنامه مفید انتقال نیست و رفع توقیف نمی کند اما اگر مقارن آن یا بلافاصله بعد از آن وکالت در انتقال داده باشند خیر با توجه به اینکه هدف شما جلوگیری از توقیف اموال و املاک به عنوان سهم الارث می باشد

در مواردی این چنین ، خریدار به عنوان معترض ثالث تقاضای رفع توقیف باستناد بیع نامه را مینماید که در صورت احراز صحت موضوع قاضی دستور رفع توقیف می دهد . بهترین حالتی که میتواند به احراز وقوع بیع برای قاضی کمک کند ارائه بیع نامه به همراه وکالتنامه رسمی است که تاریخش با بیع نامه دارای تقریب زمانی باشد . بدینگونه تردیدی بر وقوع بیع نمانده و امکان رفع توقیف وجود خواهد داشت .