آیا در صورتی که ملک مزایده ای به فروش نرسد فرد متقاضی فروش باید نیم عشر دولتی پرداخت نماید؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۲,۶۸۴ #9199

درود و عرض خسته نباشید

ملکی ورثه ای داریم که قابل افراز نیست و بخاطر اختلاف مابین وارثین بنده مجبور شدم که تقاضای سهمم را از دادگاه آن شهرستان کنم سپس مراحل انجام شد و ملک هم با قیمت کارشناس دادگاه آماده برای مزایده شده حال اشخاصی به بنده گفته اند که چنانچه ملک در مرحله اول و دوم مزایده به فروش نرسد شخص تقاضا کننده که بنده میباشم مجبور به پرداخت نیم عشر دولتی به دادگاه هستم آیا این صحت دارد و یا مزایده خود به خود کنسل میشود و سوال دوم اینکه اگر کسی در مرحله اول مزایده شرکت نکند تا بخواهد در مرحله دوم ملک را خیلی پایین تر از قیمت کارشناسی بخرد آیا میتواند ؟ یعنی اگر قیمت کارشناسی متری 12 میلیون تومان باشد آیا آنها میتوانند متری 5 یا 6 میلیون خریداری کنند ؟ از شما سپاسگذارم اگر راهنمایی بفرمایید

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
خیردرصورتی که مال موردمزایده به فروش نرسدبه نظرکسی ملزم به پرداخت نیم عشرنیست

فروش به کمترازقیمت پایه وجاهت قانونی ندارد

با سلام پرداخت نیم عشر از سوی شما پرداخت و از ورثه مطالبه کنید

شما ملزم به پرداخت نیم عشر دولتی خواهید بود که می توانید آن را از ورثه مطالبه کنید بله در مزایده ی املاک هر کسی که مبلغ بیشتری را پرداخت نماید مالک آن ملک محسوب می شود که با توجه به عرف حداقل قیمت آن را دادگاه تعیین میکند

با سلام و احترام به استحضار می رساند اولا : در خصوص فروش و مزایده گذاری سهم الارث و به طور کلی تقسیم ماترک چون شخصی محکومیت مالی ندارد بنابراین از پرداخت نیم عشر و یا به عبارتی ۵ درصد حق اجراء مقرر در ماده ۱۵۸ از قانون اجرای احکام مدنی مصوب یکم آبان ۱۳۵۶ معاف می باشید . ثانیا : چنانچه در مزایده مرحله اول کسی به عنوان خریدار پیدا نشود طبق ماده ۱۳۱ از قانون فوق الذکر مزایده در مرحله دوم به هر قیمت که مشتری باشد به فروش می رسد ولیکن این موضوع را قاضی محترم صادر کننده رای بدوی تشخیص خواهد داد به نحوی که به وراث ضرر مادی فاحشی نرسد.

بله شما ملزم به پرداخت نیم عشر دولتی خواهید بود که میتوانید آن را از ورثه مطالبه نمایید.بله در مزایده ی املاک هر کسی که مبلغ بیشتری را پرداخت نماید مالک آن ملک محسوب میشود و حداقل قیمت آن را دادگاه تعیین میکند که بستگی به قیمت عرف خواهد داشت.

موید باشید