در رابطه با ندادن سفته ضمانت کاری توسط کارفرما،مرا راهنمایی بفرمایید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۲ #91955598

من از سال ۹۴ مشغول به کار بودم در شرکتی حیطه کار شرکت در زمینه دیگری بود، من در زمینه دیگه شروع به کار کردم به خاطر همین کنار اومدم باهاش با حقوق کم کار کردم که کارمون بگیره، طی یک سال تلاش من حمایت مالی اون کار وضیعتش بهتر میشد، هر سال کارگاه ما پیشرفت داشت از سال ۹۷ نیت بر این داشت منو بیمه کنه که اعلام کرد باید سفته سفید امضا بیارم و تا اون موقع خودم بیمه خودم را میریختم و اعلام کرد تا سفته نیارم بیمه رد نمیکنه، از من درخواست سفته سفید امضا کرد متاسفانه من هم بر اساس سه سال گذشته که باهاش کار کردم اعتماد داشتم اما هنوز دو دل بودم به دادن سفته و اون اصرار بر اینکه سفید امضا باشه و بدون اینکه رسیدی هم بدهد و من اوایل سال ۹۷ این کارو کردم، البته سه نفر برده بودم یکی خانومم دوم دوتا از دوستان، سال ۹۸ به علت شرایط اقتصادی از نظر مالی ضعیف شد من رو اخراج کردن، و منم بدون هیچ مشکلی اومدم بیرون بعد از دو هفته به منشی شرکت زنگ زدم گفتم حساب کتاب منو مشخص کنه تا تصفیه حساب بشم و سفته هارو بگیرم بعد از چند روز تماس گرفتن من رفتم یک مبلغی باید بهشون پرداخت کنم حدودا ۵۰۰ تومان و من درخواست سفته هارو کردم گفت بهت نمیدم گفتم چرا گفت دوست دارم، خیلی باهاش حرف زدم همش میگفت دوست دارم نگه میدارم شاید دو ساعتی حرف زدم باهاش و ما بیخیال شدیم بعد از چند وقت همسرم رفت باهاش آروم صحبت کرد متاسفانه گفته هر غلطی دوست دارید بکنید من بهتون نمیدم.

و من اظهارنامه و شکوایه نوشتم، البته موقع تحویل من دو نفرو بردم چون این آقا گفت بهم رسید نمیده البته نه در مورد سفته ها در هیچ زمینه ای رسید نمیداد بهم و نه فیش حقوقی متاسفانه هیچ مدرکی از خودش به من نمیداد، من شکوایه و اظهار نامه نوشتم و دو نفر شاهد اومدن اظهاراتشونو نوشتن و پدرم پشت سفته را امضا کرده و خانومم هم امضا کرده و خودمم امضا کننده اصلی بودم، اما جواب این دادگستری خیلی نا امید کننده بود.

این جواب دادگستری میباشد:

درخصوص اتهام آقای __ دائر بر خیانت در امانت نسبت به ۳ فقره سفته هرکدام به مبالغ ۱۰میلیون تومان موضوع شکایت
__ ، پرونده در مسیر تحقیقات قرار گرفت،باعنایت به این که حسب اظهارات صریح شاکی و شهود سفته ها بابت ضمانت حسن انجام
کار به صورت مجهول و مبهم می باشد و شاکی نیز قراردادی به این مرجع ارائه نداده است و حسب توافق چنان چه متعهد(شاکی)به تعهدات خود به صورت صحیح وکامل عمل ننموده باشد و انجام کار به صورت ناقص صورت پذیرفته باشد،متهم می توانسته بر روی سفته ها اقدام به طرح دادخواست مطالبه نماید،فلذا امانی بودن ید متهم به جد مخدوش و متزلزل می باشد و لذا به لحاظ جرم نبودن عمل ارتکابی و حاکمیت اصل کلی برائت استنادا به ماده ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحات بعدی قرار منع تعقیب متهم صادر و اعلام می گردد؛ قرار صادره مستند به موجب بند الف ماده ۲۷۰ و ۲۷۱ قانون ظرف مهلت ده روز از تاریخ ابلاغ به تقاضای شاکی قابل اعتراض در دادگاه کیفری دو شهرستان اراک است.دفتر، مقرر است پرونده برگشماری، در اجرای ماده ۹۲ ، ۲۶۷ قانون اخیر الذکر امروز به نظر دادستان محترم برسد؛ در صورت موافقت دادستان محترم به طرفین ابلاغ، پس از مدت قانونی و قطعیت قرار از آمار کسر و بایگانی شود؛ در صورت اعتراض به قرار از سوی شاکی جهت رسیدگی با حفظ بدل به مرجع صالح ارسال گردد.

لطفا راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی سفته
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شکایت شما عنوان خیانت در امانت پیدانمیکند چون سفته ها جهت ضمانت بوده نه امانت و قرار دادسرا صحیح مییاشد
شما در خصوص سفته ها دادخواست حقوقی مبنی براسترداد سفته ها مطرح کنید وشهود خودرا معرفی کنید

شما در مدتی که برای اعتراض باقی مانده است باید لایحه ای خوب تنظیم نموده و در آن رابطه کارگر و کارفرمایی خود را اثبات کنید و هم چنین حسن انجام کار،که کارفرمای شما دلیلی بر اجرا گذاشتن سفته ها نداشته باشد