آیا طرفین برای استرداد جهیزیه فقط می توانند استناد کنند به شاهد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۹۴۲ #91949582

با سلام و احترام
زوجه یکبار اقدام به استرداد جهیزیه نمودن ولی چون کل اجناس را که اکثرا توسط زوج تهیه شده بود درخواست داشتن و با عنایت به اینکه سیاهه نداشتند نتوانستند مطالبه کنند.حال ایشان با چند شاهد دروغین اقدام به استرداد جهیزیه نمودن، و تقاضای اجناس اضافه دارن ! حالا چطور با وجود اینکه طرفین فاکتور ندارند میتوانند ادعا کنند که جنس را خودشان تهیه نمودن (هر دو طرف شاهد دارن) ؟ بیشتر اجناس به خرده ریزه مربوط می باشد، مانند: سرویس قاشق و چنگال و آبمیوه گیری و پلوپز و سرویس کاسه و بشقاب.از نظر قانونی تکلیف چیست؟
ممنون از راهنمایتون

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام‌ استناد به شهادت شهود‌ امکان پذیر است

امکان استناد به شهود هست و اگر شهادت آنها صحیح نیست زوج باید عدم صحت آن را ثابت و شهود را جرح کند.

امکان استناد به شهادت شهود وجود دارد.

با درود بله به شهادت شهود می‌توان استناد کرد

دعوای استرداد جهیزیه همانند دعاوی حقوقی دیگر نیاز به اثبات بردن و تحویل جهیزیه به منزل زوج و بقای آن از طرف مدعی دارد و باید به یکی از طرق ادله اثبات دعوا (نه صرفا شاهد) وجود حق ثابت شود که توسط وکیل این امور اثبات می شود. النهایه مرجع رسیدگی کننده با ارجاع امر به کارشناس تعیین تکلیف می نماید