آیا میتونم بعد از ۳۰ روز اجراییه مستقیم جلب بگیرم یا حتما باید اموال معرفی کرد؟

پرسیده شده
۲۸ پاسخ ۳۲۶ #91898090

سلام حکم مبنی بر پرداخت وجه سفته و یا معرفی اموال برای خوانده آمده احتملا مالی ثبت نشده ایشون هم هیچ تقاضایی تو مرحله اجرا برای تقسیط نداده آیا میتونم بعد از ۳۰ روز اجراییه مستقیم جلب بگیرم یا حتما باید اموال معرفی کرد

مشاوره حقوقی سفته
۲۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در متن پاسخ رویه صحیح است .

با سلام
ادویه اجرای احکام اول استعلام اموال در صورت عدم شناسایی اموال جلب صادر می شود .‌

برای گرفتن حکم جلب ابتدا باید بدانیم که دستور جلب در دعواهای حقوقی و کیفری با یکدیگر متفاوت است. اولین نکته‌ای که باید بدانیم این است که در دعواها و پرونده‌های کیفری همیشه بحث از وقوع یک جرم است. در دعواهای حقوقی حتما لازم است که حکمی قطعی صادر شده و به مرحله اجرا رسیده باشد و مالی از محکوم‌علیه یافت نشده باشد تا بتوان از دادگاه برای او درخواست جلب نمود
نکته)
در دعواهای حقوقی، یعنی در درخواست و دادخواست‌هایی که بحث از وقوع یک جرم نیست بلکه افراد برای مطالبه‌ی حقوق مالی و غیر مالی خود، یا اجازه‌ی دادگاه برای انجام بعضی امور، یا مشخص کردن وضعیتی خاص به مراجع قضایی (همان دادگاه‌ها) مراجعه می‌کنند، حکم جلب غالبا برای امور مالی و به خصوص هنگامی که مالی از شخصی طلب دارید کاربرد خواهد داشت. هرچند جلب در این دعواها به موجب درخواست محکوم‌له (خواهان اصلی که حکم به نفع او صادر شده است) امکان‌پذیر خواهد بود و بدون درخواست، دادگاه خود راسا جلب صادر نخواهد کرد، ولی نباید چنین پنداشت که به محض صدور حکم می‌توان درخواست جلب محکوم‌علیه (شخصی که در رای دادگاه محکوم به پرداخت وجه یا خسارتی (محکوم به) شده است) را از دادگاه نمود
۱. ابتدا باید رای به دلیل عدم اعتراض یا طی نمودن مراحل تجدید نظر و واخواهی (در صورت وجود) قطعی شود.
۲. سپس یک برگ اجراییه به نشانی شخص محکوم فرستاده می‌شود و از وی درخواست می‌شود که میزان محکوم‌به را پرداخت نموده یا معادل آن مالی از هر قبیل نظیر ملک، خودرو یا هر مالی که در بازار ارزشی معادل میزان محکوم‌به داشته باشد معرفی نماید یا به دادگاه مراجعه نموده و ترتیبی جهت پرداخت مال معین کند یا اینکه با دادخواست اعسار خود را از پرداخت محکوم‌به ناتوان معرفی کند.
۳. اگر هیچ کدام از این حالت‌ها اتفاق نیفتد، شخص محکوم‌له باید به دنبال مالی از شخص بدهکار خود بیاید. به این منظور امروزه در دادگاه اغلب استعلامی از ثبت، بانک مرکزی و راهور ناجا برای یافتن ملک، حساب بانکی یا خودرویی از موکل باید انجام شود و دادگاه به این نتیجه برسد که مالی از محکوم‌علیه یافت نشده و برای دسترسی به وی برای اجرای رای چاره‌ای جز صدور جلب و سپردن آن به محکوم‌له جهت یافتن شخص محکوم وجود ندارد.

با سلام خیر دادگاه یا شورای حل اختلاف ابتدا اقدام به استعلام سه گانه از اموال محکوم علیه مینماید در صورتی که مالی کشف نگردید میتوانید تقاضای جلب دهید.

با سلام و احترام
طبق رویه اجرای احکام ابتدا دستور توقیف اموال صادر می شودو در صورت عدم توقیف مال و پس از انقضای مهلت اجراییه می توانید حکم جلب محکوم علیه را بگیرید.

سلام و ارادت
بله پس از گذشت ۳۰ روز میتوانید درخواست جلب محکوم علیه را بدهید .

بله میتوانید ابتدا درخواست انسدادحسابها و اگر مالی باشد معرفی کنید و اگر نباشد دستور جلب بگیرین