طلاق بخاطر اعتیاد با وجود شرایط زیر، امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۷ #91836066

با سلام شوهر من اعتیاد به شیشه و متادون دارند قبل ازدواجم داشتن کمپ ترک کردند اما من نمیدونم کجا یه کارتم تونی بش جدیدا پیدا کردم که از سال ۹۶ زده مرکز ترک اعتیاد متو همه همش تهدید به کشتن میکنه نفقه نمیده به دلیل عدم امنیت دو ماه منزل مادرم هستم نفقه بچه ها رو گرفتم پرداخت نکردن دنبال اجرا یه هستم منزل و اتیش زدن تو نامه کلانتری امده بود مشکوک به ساخت مواد شیشه اما چون اشنا داشتن تبر یه شدن با این تفصیل میتونم طلاق بگیرم خونه بنام خودمه

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
پس از ثبت ثنا، به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی دادخواست طلاق به سبب عسر و حرج از دفتر خدمات قضایی ارائه دهید. ماده را برایتان ارسال می کنم.
ماده ۱۱۳۰
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح، از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید ویا پس از ترک،مجددا به مصرف موارد مذکور روی آورد،بنا به درخواست زوجه،طلاق انجام خواهد شد.

۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.

۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

با سلام می‌توانید بابت ترک انفاق از ایشان طرح شکایت کنید چنانچه اعتیاد ایشان اثبات گردد ازموجبان عسر و حرج به شمار می آید

با درود اعتیاد شدید می‌تواند موجب عسر و حرج زوجه تلقی گردد

بنده ۲ماده ۱۱۳۰ حق را ب شما میدهد ک اقدام ب طلاق کنید

برای طرح دادخواست طلاق از ناحیه ی زوجه در رویه شما باید : ۱- دادخواست مطالبه مهریه ، نفقه گذشته، واجرت المثل .استرداد جهیزیه ، مطرح نمایید.۲- ضمنا شکایت ترک انفاق و تهدید و توهین هم باید مطرح نماید . ( چراکه اخذ طلاق از ناحیه ی زوجه در شرایط کنونی محاکم بسیار محدود گردیده است و لاجرم بدوا باید تمام فشارهای لازم را بر زوج که مخالف طلاق است آورد تا هم گزینه ی طلاق توافقی و هم طلاق من باب عسروحرج برای شما حادث گردد.

باسلام

بند ۲تبصره ماده ۱۱۳۰قانون مدنی بیان میکند

اعتیاد شوهر به یکی از انواع موادمخدر و ابتلاوی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد میکند ویا اینکه زوج برای ترک امتناع میکندو یا اینکه پس از ترک مجددا به مصرف خود اقدام کند دراین صورت به درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد .دقت کنید زوجه باید اثبات کند این اعتیاد مخدر برای زندگی زناشویی و زوجه ایجاد دشواری میکند. در اینصورت زوجه می‌تواند تقاضای فسخ نکاح به دلیل عسرو حرج نماید