یک واحد اپارتمان خریداری کرده ایم که فروشنده حاضر به عمل به تعهدات خود نیست،چه کار کنیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۳ #91809114

با سلام
در اسفند ماه ۹۷ اقدام به خرید یک واحد آپارتمان کردیم.۸۰ میلیون در حین خرید + ۱۰۰ میلیون وام که به خاطر دیر کرد در پرداخت وام مالک خانه ۵ میلیون تومان جریمه گرفت.
این مبلغ در یک فقره چک بدون تاریخ تحویل فروشنده گردید و در قولنامه قید شد چک بعد از تخلیه خانه پاس شود و فروشنده پذیرفت و امضا کرد.اما قبل از تحویل خانه اقدام به پاس کردن چک کرد و چک فرم خورده است،در ضمن ملک مورد نظر توسط فروشنده قبل از فروش اجاره داده شد و هنوز تخلیه نشده است.سند تک برگ ملک به نام ما است.فروشنده حاضر به عمل به تعهدات خود نیست و می گوید فقط بعد از پاس شدن چک مشکل را حل می کنم.که اگر چک پاس شود به معنی تحویل گرفتن ملک توسط خریدار است.ضمنا مستاجر برای رهن خانه مبلغ ۶ میلیون تومان پرداخت کرده و ۵ میلیون این مبلغ باید توسط خریدار پرداخت گردد.مالک قبلی خانم بودند و قرار داد با مستاجر توسط شوهر ایشان نوشته و امضا شده است.لطفا رهنمایی بفرمایید.باید شکایت کنیم؟
در صورت شکایت به دادسرا ارجاع داده می شویم یا شورای حل اختلاف؟و چقدر زمان می برد که مشکل حل شود؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
درخصوص چک نیز طبق قرارداد بعد از تحویل مبیع پرداخت میشود پس از انقضای وقت اجاره، خانه به شما تحویل میگردد وشماهم چک را پرداخت میکنید.درصورت عدم تحویل طی دادخواست حقوقی الزام فروشنده را نسبت به تحویل مبیع خواستار شوید و موضوع درصلاحیت دادگاه حقوقی است
و قبل از تحویل مبیع فروشنده نمی تواند مبلغ چک را خواستار شود

عطف به پاسخ قبلی با توجه به اینکه شما رسمی و سندی مالک هستید در پایان مدت اجاره مستاجر مکلف است انرا به شما تحویل دهد. و چنانچه به شما تخلیه و تحویل ندهد اولا نسبت به پرداخت مبلغ رهن مستاجر تکلیفی ندارید، ثانیا در آن صورت میتوانید علیه فروشنده اقامه دعوای الزام به تحویل مبیع اقامه نموده و از تضمینات و جرایم و خسارات قراردادی نیز علیه ایشان استفاده کنید.

وقتی سند بنام‌شماشده جای نگرانی است . مستاجر هم‌ پس ازانقضاء مدت تخلیه می شود

با سلام مخاطب گرامی موضوع شما از مصادیق دعاوی حقوقی در صلاحیت محاکم عمومی حقوقی است و ارتباطی به دادسرا و یا شورای حل اختلاف ندارد.