به چه دلایلی دادسراها می توانند پرونده را به دادسرای شهرهای دیگر منتقل کنند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۹ #91761606

شکوائیه ای با موضوع فحاشی و ناسزا گویی از طریق تلفن همراه، به دادسرای شهر X ارائه شد .
پس از انجام مراحل نخستین و مراجعه به دادیاری برای تکمیل توضیحات و تحویل دلایل و مدارک؛ به شکل الکترونیک نوبت رسیدگی هم اعلام شد که پس از مدتی این ابلاغ الکترونیکی نیز حذف و با گذشت سه ماه اطاله دادرسی، پیامکی مبنی بر اینکه پرونده به دادسرای شهر Y ( زادگاه متشاکی ) ارجاع گردیده است، دریافت نمودم.
با اینکه متشاکی با زن و فرزندش در شهر X مستاجرم بوده اند و به دلیل درخواست تخلیه منزل، نامبرده مرتکب جرم فحاشی شده، به استناد چه قوانینی دادسرا می تواند ، پرونده را به شهری در استان دیگر انتقال دهد ؟

آیا دادسرا می تواند به درخواست و اظهار متشاکی، اکتفا نموده و پرونده را به زادگاهش ارجاع دهد ؟

در ضمن خودم در زمان وقوع جرم فحاشی از طریق تلفن، در شهر Z ( زادگاه و محل سکونتم ) بوده ام .

با توجه به علائم و قرائن ، این احتمال برای من محرز شده که متشاکی با اینکار می خواهد از طریق سیستم قضایی زادگاه اش که شهر کوچکی هم می باشد و همگی از یک قومند با رابطه و زد و بند و توسل به خطای قوم مدارانه و جانبدارانه، مسیر پرونده را به نفع خود به انحراف بکشاند؛ آیا من ( شاکی ) می توانم با اذعان به این شگرد، پرونده را به دادسرای نخستین برگردانم ؟

با سپاس بی کران

مشاوره حقوقی دادسرا
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در دعاوی کیفری دادسرا و دادگاه محل وقوع جرم صالح به رسیدگی می باشد. در موضوعی اخیر با توجه به فرمایشات حضرتعالی و رای وحدت رویه شماره ۷۲۱ ـ ۱۳۹۰/۴/۲۱ هیات عمومی دیوان عالی کشور در خصوص صلاحیت قضایی جرم مزاحمت تلفنی، دادسرا و دادگاه محل اقامت شخصی که مزاحمت برای ایشان اتفاق افتاده صالح به رسیدگی خواهد بود نه دادگاه و دادسرای محل اقامت فرد مزاحم.
دادسرای محل اقامت متشاکی عنه را با توجه به رای وحدت رویه مذکور ارشاد نمایید.