آیا تدلیس محسوب میشه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۲۸ #91608415

همسرم در عقدنامه ذکر کرده که لیسانس داره اما حالا فهمیدم دیپلمم نداره.

مشاوره حقوقی فسخ نکاح
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر از صفات مهم در ازدواج بوده باشه امکان اقدام وجود دارد

اگر اوصاف شخص برای شما مهم بوده و بر این اساس شما ازدواج کردید و شما دارای تحصیلات بالاتر میباشد امکان طرح دادخواست و دعوی وجود دارد .

اگر از شروط مهم و مبنای نکاح بوده امکان طرح دعوی وجود دارد

سلام . اگر از صفاتی باشه که برای شما مهم بوده و شما خود انسان تحصیل کرده می باشید بنظر می تواند تدلیس محسوب شود

باسلام
مطابق قانون مدنی بله

خیر مدرک تحصیلی جز موارد تدلیس به شمار نمیاد چرا اگر مثال گفته پزشک هستم وغیر ازان باشد می شود

با سلام
با توجه به مواد مورد اشاره مواردی که به عنوان تدلیس در نکاح شناخته می شوند عبارتند از:

۱. بیان کردن وجود یک صفت خاص در هریک از طرفین قبل از عقد که بر مبنای آن عقد واقع می شود مثلا مرد در خواستگاری عنوان می کند که در شغل وکالت مشغول به کار می باشد و زن بر این اساس با او ازدواج میکند که پس از عقد متوجه می شود مرد مشغول به چنین شغلی نبوده و پروانه ی وکالت هم ندارد.
۲. در عرف بعضی از شروط و صفات در زمان خواستگاری بیان نمی شوند و عقد بر مبنای آن انجام می شود مانند باکره بودن دختر و یا اعتیاد نداشتن مرد به هیچ یک از مواد مخدر و مشروبات الکلی .
۳. عیوبی که در مرد در حین عقد وجود داشته و زن از آنها اطلاعی ندارد مانند:
جنون
خصاء ( اختگی جنسی)
عنن (نوعی ناتوانی جنسی)
مقطوع بودن آلت تناسلی مرد به اندازه ای که قادر به عمل زناشویی نباشد.
۴. عیوبی که در زن در زمان عقد وجود داشته و مرد از آنها آگاه نبوده است مانند:
جنون
قرن (وجود استخوان یا گوشت زاید در آلت تناسلی زن که مانع نزدیکی مرد شود)
جذام ( بیماری پوستی)
برص ( نوعی بیماری پوستی)
افضاء (یکی دن مجرای ادرار و حیض زن)
نابینایی از هر دو چشم .