داوری و یا دادگاه رسمی، کدام یک را انتخاب کنم؟

پرسیده شده
۲۸ پاسخ ۶۲۹ #91601295

سلام. شخصی شکایتی علیه بنده از طریق موسسه داوری تنظیم کرده است. بنده تقریبا مطمئن هستم که بر اساس مدارک وجود حق با من است اما چون موسسات داوری خصوصی هستند، ممکن است رای به نفع طرف مقابل صادر شود. حال میخواستم ببینم آیا بنده اساسا به این موسسه مراجعه بکنم و اگر چنین کردم در صورت محکوم شناخته شدن میتوانم شکایت کرده و از طریق دادگاه رسمی (دولتی) پرونده خود را دنبال کنم؟ سپاس.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتیکه شرط داوری نشده باشد میتوانید به دادگاه مراجعه نمایید.

با سلام و درود . اگر قرارداد داوری بین شما وجود نداشته باشد ، هیچ لزومی به قبول داوری نیست .

با سلام
اگر در قراردادتون شرط داوری قرارداده نشده است میتونید داوری رو قبول نکنید

اگر در قرارداد شرط داوری وجود دارد باید خود یا وکیل شما به داوری مراجعه و در جلسات شرکت کنید‌

سلام اگر شرط داوری ندارید نیاز به مراجعه به داور نیست

اگر قرارداد ندارید شما ملزم به داوری نیستید ولی مسئله این است که داوری هنوز در ایران مورد اعتماد مردم واقع نشده در حالیکه در دنیا بسیار پذیرفته و بیش از دادگستری به موسسات داوری مراجعه می شود.ضمن اینکه شما هم باید داور مورد اعتمادتان را معرفی کنید. حسن داوری این است که در زمان و هزینه های حل اختلاف بسیار صرفه جویی کرده اید.از طرفی به نوعی احترامیست که به یکدیگر گذاشته اید چرا که سیستم دادگستری محل دعواست و طرح دعوا معنای جنگ و حرف آخر را دارد.اما داوری معنای زیباتری دارد و حسن نیت طرف مقابل را نشان می دهد. از نظر من مراجعه کنید حرف هایشان را بشنوید و شما هم یک وکیلی که داوری کار کرده و مطمئن هستید معرفی کرده و حقوقتان را تضمین کنید.
در بیشتر موارد دو طرف راضی تر از احکام چکشی و یک طرفه ی دادگاه خواهند بود.
موفق باشید

سلام و درود
اگر در قرارداد فی مابین مرجع حل اختلاف داوری ذکر شده است باید مطابق مفاد قرارداد به داوری جهت حل اختلاف مراجعه نمایید. لیکن اگر رای صادره از سوی داوری مخالف قوانین موضوعه باشد می توانید از دادگاه بطلان آن را مطالبه نمایید.