چگونه بفهمیم خانه وقف شده؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۵۴۵ #91601127

سلام. خسته نباشید.
مادرم دچار مشکلات روانی بود. اما مشکلات روانیش دیگه در اون حدی نبود که دفترخانه ها و ادارات کاری براش انجام ندن. بیشتر افسردگی ماژور و استرس شدید و یه سری اختلالات دیگه داشت که به خاطر سختی های زیادی که در کودکی کشیده بود؛ به وجود اومده بودن و باعث شده بودن همیشه بگه دوست داره بمیره و دیگران بعد مرگش براش ثواب بفرستن و...
تنها دارایی ما دو واحد اپارتمان ۶۰ متری بود که پدر و مادرم هر دو کار کردن و خریدن و حتی حقوق پدرم بالاتر از مادرم بود؛ اما چون مادرم دوست داشت اپارتمان ها به اسم خودش باشن و استرس زیادی هم داشت؛ چون مادرش طلاق گرفته بود و بعد طلاق اواره شده بود؛ پدرم هم قبول کرد و گذاشت هر دو اپارتمان به طور کامل و ۶ دانگ به اسم مادرم باشن؛ تا مادرم خیالش راحت باشه که مثل مادرش اواره نمیشه.
اما خاله ای هم دارم که واقعا بیماری روانی داره؛ اما مادرم هیچ وقت خواهرش رو روانی نمیدونست. بلکه همیشه خیلی هم عاقل و فهمیده میدونست. این خاله چند سال مونده به فوت مادرم به مادرم میگفت: برو این اپارتمان ها رو
بدون این که شوهر و دخترت بفهمند؛ واسه خودت وقف کن. اگه وقف نکنی؛ اون دنیا ثواب به اندازه کافی نداری و جهنم میبرنت و... من اون زمان بچه نوجوون بودم. از حرف های مادرم که با خاله ام تلفنی صحبت میکرد متوجه ماجرا شدم و از مادرم پرسیدم که چرا این حرف ها رو با خاله میزنه و مادرم گفت ماجرا از این قراره. من که خیلی ترسیده بودم از این که در مالکیت اپارتمان ها تغییری ایجاد بشه؛ خصوصا که جز این دو تا اپارتمان خونه دیگه ای نداشتیم؛ سعی کردم با دروغ گفتن از این کار بترسونمش و باز دارمش. مثلا به دروغ گفتم که از فلان سایت که مادرم هم اون سایت رو میشناخت و قبولش داشت؛ سوال کردم و اون سایت جواب داده که اگه مادرت این کار رو کنه دیگه تو بعد فوتش مالک اپارتمان ها نخواهی شد. در حالی که اصلا اون سایت به سوالات حقوقی پاسخ نمیداد. اما نمیدونم دیگه این حرف رو مادرم از کجا اورده ایا از خاله ام شنیده یا از چه کس دیگه ای که میگفت: اپارتمان ها رو جوری وقف کنم که بعد مرگم به تو ارث برسه و بعد از مرگ تو برای من وقف بشه. برای همین فکر میکنم مادرم مدت ها تو فکر وقف کردن اپارتمان ها بوده. حتی بعد از دروغی که من بهش گفتم.
مادرم سه سال پیش فوت کرد و اپارتمان ها به من و پدرم ارث رسیدن. اما پدرم فقط تا این حد پیش رفت که برگه انحصار وراثت رو گرفت و دیگه دنبال گرفتن سند جدیدی که به اسم من و خودش باشه؛ نرفت. درواقع الان سند های هر دو اپارتمان به اسم مادرم اند و ما فقط برگه انحصار وراثت داریم.
حالا من و پدرم قصد داریم یکی از اپارتمان ها رو بفروشیم و خونه دیگه ای بخریم و به اون خونه جدید نقل مکان کنیم. اما من نگرانم که مادرم اپارتمان ها رو وقف کرده باشه. چون اگه خونه ای وقف بشه؛ قیمتش خیلی پایین میاد و اگه این اپارتمان ها وقف شده باشن؛ چون هم قیمتشون خیلی پایین اومده. هم قیمت خونه های دیگه خیلی بالاست؛ ممکنه نتونیم خونه جدید بخریم. وقتی ماجرای اون زمانی که مادرم حرف از وقف کردن اپارتمان ها میزد رو برای پدرم تعریف کردم؛ پدرم گفت که هیچ اطلاعی از این قضیه نداشته و مادرم هیچ حرفی از وقف کردن اپارتمان ها بهش نزده. تو وصیت نامه مادرم هم که البته محضری نیست و دست خط خودشه؛ حرفی از وقف کردن اپارتمان ها نیومده. هیچ کدوم از فامیل های مادرم هم حرفی از وقف کردن اپارتمان ها بعد فوت مادرم نزدن. مادرم هم به من هیچ وقت نگفت که اپارتمان ها رو وقف کرده. اما چون خاله ام گفته بوده به مادرم که بدون این که من و پدرم بفهمیم اپارتمان ها رو وقف کنه و یه مدت هم مادرم حرف از وقف کردن اپارتمان ها میزد؛ باز هم نگرانم و میترسم که مادرم اپارتمان ها رو وقف کرده باشه. ما هیچ هزینه ای هم تا حالا به سازمان اوقاف یا هیچ جای دیگه ای به عنوان اجاره خانه اوقافی پرداخت نکردیم.
عمه ام گفته: از اون مادر تو هرکاری برمیاد. اون فقط به فکر خودش بوده.
از کجا میتونم بفهمم اپارتمان هامون وقف شدن یا نه؟
خیلی میترسم از این که معامله شروع بشه و بعد شروع معامله، خریدار که فکر میکرده داره اپارتمان وقف نشده میخره؛ بفهمه اپارتمان ما وقف شده و برامون دردسر درست شه. اما نمیدونم امکان چنین اتفاقی چه قدره؟ یا اگه چنین اتفاقی بیفته چه دردسری برامون درست میشه؟ یا اگه چنین اتفاقی بیفته و برامون دردسر درست شه؛ چه جوری میتونیم از دردسری که پیش اومده خودمون رو بیرون بیاریم و مشکل رو حل کنیم؟
متشکرم.

مشاوره حقوقی وقف
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
از طریق اداره اوقاف پیگیری بفرمایید

باسلام .دراگر نتوان نشست.. .از اداره اوقاف استعلام بگیرید

سلام
از طریق اداره اوقاف پیگیری بفرمایید

باسلام از اداره اوقاف استعلام نمایید.

با درود به اداره اوقاف مربوطه مراجعه‌ فرمایید

به اداره اوقاف مراجعه نمایید.

با سلام
از اوقاف استعلام بگیرید