مرز بین صدور قرار منع تعقیب با رای برائت در دادگاه بخش چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۵۶ #91560075

سلام،
مستحضرید که در دادگاه بخش به دلیل عدم وجود دادسرا مرحله تعقیب و رسیدگی در یک شعبه صورت می‌گیره، در صورتیکه شکایتی مطرح بشه و بعد از مواجهه حضوری متهم و شاکی قاضی متهم رو بی‌گناه تشخیص بده، در حالیکه جلسه رسیدگی برگزار نشده، تو این مرحله دادرس در مقام تحقیق قرار داره و باید منع تعقیب صادر کنه یا در مقام قاضی تحکیم اقدام به صدور رای برائت کنه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و وقت بخیر.
بنطر من سوال شما یک بحث تئوری و بیشتر به سوال یک دانشجوی حقوق میخوره.🤓
مطابق کیسی که شما توضیح دادید،مصداق قرار منع تعقیب هست نه رای برائت.چون اولا دادگاه وارد رسیدگی ماهوی نشده و فقط یک جلسه برگزار شده که آن هم برای اخذ توضیحات و بررسی ادله و تحقیقات مقدماتی بوده.ثانیا اگر رای برائت بخواهد صادر شود،دیگر خود همان قاضی یا دادرسی علی البدل که همان یک جلسه را تشکیل داده، نمیتواند اقدام به صدور رای نماید و فقط میتواند قرار نهایی را صادر کند مبنی بر منع تعقیب.برای صدور حکم بر برائت قاضی یا دادرس علی البدل دیگری باید اقدام به رسیدگی و صدور حکم نماید.
موفق باشید

با سلام
چنانچه در مرحله تحقیق باشد و ادله کافی بر توجه اتهام پیدا نکند یا عمل ارتکابی را جرم ندادند اقدام به صدور قرار منع تعقیب می نماید.

باسلام واحترام قرار منع تعقیب درصورتی صادر میگرددکه ادله ومدارک کافی وجود نداشته یاعمل ارتکابی جرم نباشد

با درود منع تعقیب زمانی است که ادله ای نباشد، برائت دادگاه وارد ماهیت شده و عمل موصوف را جرم ندانسته است
موضوع نیازمند بررسی بیشتر است