آیا خریدار میتواند اقدام به فسخ معامله خودرو نماید؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۱,۸۷۲ #9135

سلام.وقت بخیر.لطف میکنید جواب سوالمو بدهید. من یه دستگاه خودرو به شخصی فروختم و قولنامه هم نوشتیم و خریدار هم ماشین به یکی دیگه فروخت.در موقع تعویض پلاک مشخص شد ماشین مشکل بدنی دارد و کسی که ماشینو از ایشون خریده بود معاملشو فسخ کرد.بعد از این قضیه با خریدار خودرو که قولنامه هم از قبل داشتیم صحبت کردیم که من مشکل ماشین رو از طریق پلیس آگاهی و دادگاه حل کنم و یک میلیونی که از مابقی معامله مانده بود رو به خاطر ایراد ماشین ازش نگیرم وبعدش یک روزو مشخص کند که بریم محضر برای سند زدن.بنده دوبار رفتم وکالت دادم که برود تعویض پلاک ولی این کارو نکرد.حالا بعد از 8 ماه میگوید من از عیب ماشین خبر نداشتم و رفته دادگاه در خواست فسخ معامله کرده.این آقا صد در صد میدونسته که ماشین ایراد داردچون ایراد ماشین روی برگه سبز ماشین نوشته شده و تمام مدارکم پیش خودشه .لطفا راهنماییم کنید که میتونه فسخ کنه یا نه و اگه میتونه حکم دادگاه چیست؟در ضمن بعد از این قضایا ما قولنامه ای رو که نوشته بودیمو اصلاح نکردیم که این خودرو ایراد دارد فقط با صحبت بهش اطلاع دادم ممنون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه وجود مدارک خودرو نزد خریدار دلالت بر حصول علم ایشان از عیب خودرو نمی نماید
و اینکه خیار عیب فوری است
شما ثابت کنید ایشان قبلا علم به عیب داشتند یا شما قبلا در اینخصوص با خریدار توافقاتی داشتید و الان حدود چند ماه از آن توافقات میگذرد
دیگر امکان فسخ ندارند
در غیر اینصورت و با اثبات عدم علم به عیب خودرو خریدار اختیار فسخ دارد

خیار فسخ فوری است و پس از اطلاع باید نسبت به فسخ معامله اقدام می نمود.
اگر چنانچه فاصله زمانی زیادی بین فسخ معامله خریدار آخر(زمان علم پیدا کردن به عیب) گذشته باشد نمیتوانند فسخ کنند.
شما مکلف به حل مشکل سند و تعویض پلاک خودرو هستید.
چنانچه شاهدی بر توافق اخیر مبنی بر حل مشکل توسط شما و تخفیف یک میلیون تومان دارید معرفی نمایید.

در صورتی که بتوانید اثبات نمایید که مدارک ماشین و برگ سبز خودرو که ایراد در آن درج شده است به خریدار سپرده شده بود و ایشان از وجود عیب مطلع بوده است نمیتواند معامله را فسخ نماید. در غیر اینصورت میتواند اقدام به فسخ معامله و مطالبه ثمن پرداختی نماید.

با احترام