عدم رعایت غبطه موصی توسط وصی موجب ابطال معامله در زمان عقد میشود؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۳۶۴ #91131189

یکی از درخواست کنندگان از وکلای ارجمند کانال بنیاد وکلا سوال زیر را پرسید:
"وصی اقدام به فروش ثلث مال غیر منقول نموده و انرا به قیمت ارزان و بدون رعایت غبطه موصی فروخته است. ناظر اطلاعی متوجه این موضوع شده و قصد دعوی و ابطال معامله را دارد. "عنوان خواسته ناظر آیا باید بطلان معامله باشد یا ابطال معامله؟" پاسخ وکلای محترم نیز طرح خواسته ابطال معامله بوده است.
سوالم این است اصولا ایا عدم رعایت غبطه موصی توسط وصی موجب ابطال معامله در زمان عقد ( و لذا خواسته اعلام بطلان معامله ) میشود یا باطل کردن معامله از زمان صدور حکم ( و لذا خواسته ابطال معامله )؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
خیر موضوع از موارد ابطال معامله نمیباشد لذا وصی از باب عدم رعایت غبطه ملزم به جبران خسارت میباشد.

ایشان دراین مورد ملزم به جبران خسارت است

باسلام
به لحاظ عدم رعایت غبطه موصی جبران خسارت قابل مطالبه خواهد بود

دعوای بطلان ناظر است به مواردی مثل مواد ۳۵۳-۳۴۸ قانون مدنی و مواردی که معامله شرایط صحت را فاقد بوده و از این جهت باطل میباشد .
خواسته ابطال مربوط به مواردی است که معامله به لحاظ فضولی یا معامله افراد غیر رشید موضوع ماده ۱۲۱۴ قانون مدنی مورد تنفیذ قرار نمیگیرد و ابطال میشود .
در صورت عدم رعایت غبطه از سوی وصی ، جبران خسارت وارده بر عهده او خواهد بود.

با سلام
مستندا به ماده ۸۵۸ قانون مدنی ،ید وصی نسبت به اموالی که برحسب وصیت در ید او میباشد ،ید امانی است .باید بررسی شود آیا به موجب وصیتنامه ،وصی حق فروش داشته یا خیر؟ اگر حق فروش ثلث را داشته درصورت اثبات تعدی ویا تفریط او ضامن خواهد بود.

با سلام
ابطال در این خصوص صحیح نمی باشد.
در صورت عدم رعایت غبطه ، وصی ملزم به جبران خسارت خواهد بود.

خیر معامله قابل ابطال نبوده بلکه باعدم رعایت غبطه ، وصی ملزم به جبران خسارت خواهد بود