روال شکایت ترک انفاق که همسرم از بنده کرده به چه شکل است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۱۴۲ #91065873

با سلام و عرض ادب
همسرم از بنده شکایت ترک انفاق کرده و ۲ ماهه که در خانه ی پدرش است. بنده نیز اظهار نامه فرستادم اما اقدامی جهت بازگشت انجام ندادند، شکایت ترک انفاق هم مطرح کرده که به واحد مشاوره کلانتری رفتم و وکیلشون اومده بود و انجام مشاوره را نپذیرفتند و شکایتشون به دادسرا ارسال شد، بعد از ۲۰ روز که من از دادسرا پیگیری کردم گفتن فرستادن دادگاه.
سوالم اینه که مگه دادسرا نباید اول از من توضیحات و مستندات میخواست و بعد اگر موضوع حل و فصل نشد میفرستادن برای دادگاه؟
یا اینکه روال کار به همین شکله و از طرف من نباید اقدامی صورت میگرفت تو این مرحله؟
متشکرم

مشاوره حقوقی ترک انفاق
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر روال این گونه نیست دادسرا حتما باید از شما توضیحات لازم را می خواسته و بعد به دادگاه میفرستاده
حتما به صورت حضوری پیگیری کنید

سلام دوست گرامی
شما منزل و اسباب زندگی را تهیه بفرمایید و اگر نفقه از گذشت بر گردن دارید پرداخت کنید و بعد از مراجعه به دادگاه به قاضی بفرمایید که همه امور برای تمکین فراهم است و بخواهید که اقدام به تمکین نماید و این شکایت در اینصورت رد می شو.د

بامراجعه به شعبه مربوطه پیگیری کنید

شما میبایستی احضار می شدید تفهیم اتهام میشدید و براتون قرار صادر میشد بعد بازپرس نظر میداد دادستان کیفر خواست میداد و پرونده میرفت دادگاه مستقیم نمیره دادگاه پرونده

با سلام. اطالعات ارایه شده حضرتعالی به نظر میرسد صحیح نباشد اگر ثبت ثنا دارید ثبت دشن پرونده و ابلاغیه ها به اطلاع شما میرسد بعید میبینم ظرف ۱ ماه و قبل از رسیدگی و تحقیق و اخذ دفاعیات شما پرونده به دادگاه ارسال شود
اگر زوجه در پاسخ به این سوال دادیار یا بازپرس (( آیا حاضر به تمکین بی قید و شرط هستید؟)) در پاسخ بگوید خیر و حق حبس هم نداشته باشد فورا قرار منع پیگرد صادر می شود.
کلیت موضوع از این قرار است که به محض انعقاد عقد نکاح میبایست نفقه زوجه پرداخت شود و اسناد پرداختی در صورت وقوع اختلاف در دست داشته باشید. در غیر اینصورت با توجه به ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده مواجه می شوید که مقرر میدارد:
هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می‌شود.

تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه‌ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.