آیا با ترک منزل زوجه؛ باید نفقه را پرداخت کنم؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۵۰ #91030430

سلام در اردیبهشت با همسر سر آروم حرف زدن یا لفظ کلام را با پسرم درست بکنه که پسرم حرف برنگردونه به خانومم بحثمون شد که خانومم با کمال پررویی گفت به تو مربوط نیست هزار تا تهمت و فحش داد و من عصبانی شدم با پشت دستم زدم به لب خانومم خون اومد حدودا ۱۲ تیر وقتی که داشتم باهاش شوخی میکردم که آشتی بکنیم به پدرش زنگ زد بعد از چند دقیقه پدرش بدون اجازه من با پلیس اومد خونمون و گفت چرا دعوی میکنید و فلان....که خانومم قبل از اومدن پلیس داد میزد همسایه ها بیاید این داره منو میزنه که هیچ کس نیومد بعد از دو روز از این قضیه من ساعت ۲ظهر که اومدم خونه به پسرم گفتم مامانت کجاس گفت رفته خونه زن عمو از اونجا هم رفته خونه مامانش و به پسرم گفته من دیگه اون خونه نمیام حالا رفته شکایت ضرب و جرح کرده و شکایت نفقه با خودش هم طلا و جواهر مقداری پول نامعلوم و کارت بانکی و کارت ملی من و سند منقوله داربه اسم من منزل و سند و قولنامه ماشینی که به اسم همسرم کردم با خودش برده و من بعد از چند روز متوجه شدم منم دادخواست الزام تمکین فرستادم و به کلانتری رفتم این وسایلی که با خودش برده رو گفتم صورتجلسه کردن قرار شد شکایت بکنم از دادگاه الزام تمکین نامه میدن ببرم دادگاه نفقه که ایشون خودش ترک منزل کرده من اصلا خبر نداشتم رفتنشو نفقه رو من باید بدم یا ....دوستان خواهشا من نمیدونم چیکار کنم راهنمایی بکنید ممنون میشم

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اگر زوجه ناشزه محسوب شود مستحق نفقه نمیباشد و زوج می‌تواند تقاضای تجویز ازدواج مجدد نماید.

سلام
حق نفقه نخواهد داشت.در صورت صدور حکم عدم تمکین

اگر حکم عدم تمکین بگیرید نفقه پرداخت نمیکنید

درصورتی که حکم تمکین به نفع شما صادرشده باشد پرداخت نفقه ممنوع می باشد.

شما میتوانید دادخواست الزام به تمکین خود را به دادگاه نفقه ارائه دهید
اگر ثابت شود ایشان خود خانه را (بدون عذر موجه)ترک کرده معمولا شکایت ترک انفاق رد می‌شود
اگر ثابت شود ایشان خود خانه را (بدون عذر موجه)ترک کرده و حاضر به تمکین نیست .ناشزه محسوب شده و نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد
البته تمام موارد فوق باید برای دادگاه ثابت شود .

با سلام
در صورت صدور حکم به نشوز همسرتان و اجرای حکم، همسرتان در مدت زمان نشوز تا زمانیکه اقدام به تمکین نکند، حق نفقه نخواهد داشت.
در هر حال، شورای رسیدگی کننده به نفقه را از اینکه دعوی تمکین درحال رسیدگی است مطلع گردانید.

در صورت صدور حکم عدم تمکین نفقه ایشان ساقط می شود و می توانید وفق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ دادخواست تجویز ازدواج مجدد تقدیم کنید