میتوان ملک ورثه ایی را بدون اجازه وراث اجاره داد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۴۱۵ #90849806

سلام پدر خانواده فوت نموده و مادر خانواده بدون اجازه و اطلاع دو نفر از وراث خانه را اجاره داده است، آیا میتوان جلوی اینکار را گرفت؟ حکم چیست؟ وراث چه باید بکنند؟، لطفاراهنمایی فرمایید

مشاوره حقوقی تخلیه املاک مشاعی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق ماده ۴۷۵ قانون مدنی اجاره مال مشاع جایز است ، لیکن تسلیم عین مستاجره موقوف است به اذن شریک و اگر تسلیم بدون اذن شریک انجام شود ، شریک می تواند خلع ید مستاجر را از دادگاه بخواهد .

با سلام
خیر ملک مشاع یا سهم الارث وراث را نمیتوان بدون اذن و اطلاع سایر وراث انتقال یا اجاره داد مگر اینکه بعد از اجاره به نوعی رضایت سایرین را ( با پرداخت سهم الاجاره ) جلب نماید .

با سلام
اجاره مال مشاع مستلزم رضایت همه شرکا(وراث) می باشد در غیر اینصورت موجبات خلع ید به درخواست سایر وراث فراهم است.

درود
صرف عقد اجاره صحیح و نافذ است اما به تصرف دادن مال الاجاره مستلزم اذن سایر شرکای ملک مشاع میباشد .
پیروز باشید

به با توجه به طبقات که از میت ارث می برند ،وراث میتوانند تقاضای تقسیم ماترکه بنماید همچنین مادر زنتان یک ششم ارث می بره
( طبقات ارث

قانون مدنی در ماده شماره ۸۶۲ طبقات ارث را بدینگونه تعریف کرده است:
طبقات ارث
اشخاصی که به موجب نسب ارث می‌برند سه طبقه اند و هر طبقه دو درجه دارد.
باوجود طبقه اول، طبقه دوم و باوجود درجه اول درجه دوم ارث نمی‌برند:

طبقه اول_ درجه اول: پدر و مادر و فرزندان
درجه دوم: اولاد اولاد (نوه‌های متوفی)

طبقه دوم_ درجه اول: اجداد (مادر بزرگ و پدر بزرگ) و برادر و خواهر
درجه دوم: فرزندان خواهر و برادر و پدر‌ها و مادرهای پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها

طبقه سوم- درجه اول: اعمام (عمو) و عمات (عمه) و اخوال (دایی) و خالات (خاله)
درجه دوم: اولاد آن‌ها (فرزندان عمو و عمه و دایی و خاله)
وارثین طبقه‌ی بعد وقتی ارث می‌برند که از وارثین طبقه‌ی قبل کسی نباشد.
زن و شوهر در کنار سایر وراث، ارث می‌برند و هیچ یک از وراث نمی‌تواند مانع ارث بردن آن‌ها شود.
پدر، مادر، پسر، دختر، زوج و زوجه، حاجب از ارث ندارند یعنی ممکن است سهم ارث آنها کمتر شود اما محروم از ارث نمی‌شوند.

اجاره دادن مال مشاع جایز است،
. ولی اگر تسلیم بدون اذن صورت گرفته باشد شریک دیگر حق دارد تقاضای خلع ید از مستاجر را مطرح کندو دادگاه با استفاده از وحدت ملاک ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ حکم به تخلیه خواهد داد. یعنی نسبت به کل ملک خلع ید خواهد شد و تصرف در آن تابع مقررات راجع به تصرف در مال مشاع است. رای شماره ۵۴۸ مورخ ۲۴/۳/۱۳۲۹ دیوان کشور نیز همین امر را تایید می کند: اگر مستاجری به اذن بعضی از شرکا متصرف باشد شرکای دیگر حق دارند خلع ید او را تقاضا کنند.

با سلام
هر چند که مادر بدون اجازه وراث حق چنین کاری ندارد، اما در صورت پرداخت حق وراث و تنفیذ از سوی ایشان قرارداد اجاره صحیح و نافذ خواهد بود...
اما در غیراینصورت وراث باید پس از گرفتن گواهی انحصار وراثت دادخواست تحریر و تقسیم و فروش ترکه را بدهند و ...