چگونه میشود که قاضی تجدید نظر بعد از صادر کردن رای قطعی یک رای دیگر بدهد و یک نفر را برائت دهد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۵۷ #90686715

۲_ کدام قاضی به جای حبس مجازات جایگزین حبس رای می دهد؟ (قاضی تجدیدنظر یا قاضی دادگاه بدوی یا قاضی اجرای احکام دادگاه یا قاضی زندان) در رای دادگاه تجدید نظر چیزی تحت عنوان مجازات جایگزین وجود ندارد

۳_ چگونه یک فرد قبل از اجرای حکم زندان شامل عفو میشود و راه آن چگونه است و به دست کدام قاضی است؟ (قاضی که رای قطعی داده یا قاضی اجرای احکام دادگاه یا قاضی زندان) و بعد از رفتن به زندان راه آن چگونه است؟

۴_ آیا تشکیل جلسه تجدید نظر با این مقدار حبس تا ۳سال لازم است و عدم تشکیل آن و صدور رای بدون تشکیل جلسه در این مورد حبس تا ۳ سال غیر قانونی است؟
۵ _ آیا به رای قطعی تجدید نظر که بدون جلسه و با میزان حبس تا ۳ سال است تشکیل شده است می توان تقاضای واحواهی کرد به عنوان حکم غیابی؟ در صورتی که حضوری یا غیابی رای ذکر نشده و فقط نوشته قطعی است؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
دوست عزیز سوالات شما یعنی سه واحد درسی حقوق جزای اختصاصی لطف بفرمائید جهت اخذ جواب مواد ۱۴ الی۱۲۱ قانون مجازات اسلامی را مطالعه فرمایید چنانچه پرسشی ماند در خدمتم

۱- تعیین مجازات جایگزین در قالب قوانین موجود در صلاحیت دادگاه بدوی بوده و در مرحله تجدیدنظر نیز امکان جایگزینی وجود دارد .
۲- اعلام عفو تنها با پیشنهاد کمیسیون عفو قوه قضائیه و تایید مقام رهبری امکان پذیر بوده و هیچ کدام از قضاتی که نام برده اید صلاحیت آن را ندارند .
۳- مطابق قانون آئین دادرسی کیفری ، دادگاه تجدیدنظر مکلف به تشکیل جلسه می باشد . در مورد شما احتمالا موضوع به صورت شکلی دارای ایرادی بوده که مستلزم بررسی و مطالعه پرونده است .
۴- رای دادگاه تجدیدنظر قطعی بوده و دیگر اعتراضی مسموع نمی باشد مگر در چارچوب دادرسی فوق العاده مانند اعاده دادرسی و امثالهم . واخواهی نیز مختص احکام غیابی است که در دادگاه بدوی رسیدگی میشود و در مرحله تجدیدنظر و ...... واخواهی بی معنی است .