آیا زوجه میتواند خانه و ماشین زوج را توقیف کند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۳۲ #90444211

سلام‌. برادرم یازده سال با همسرش زندگی کرده و یک پسر هشت ساله دارند متاسفانه دچار اختلاف شدند و همسرش هم چند روز پیش که برادرم سرکار بوده یکدفعه و بدون هیچ اطلاعی تمام وسایل شخصیشو جمع کرده و علاوه بر اون سند خونه و ماشین برادرم رو هم با خودش برده بچه رو هم گذاشته پیش ما؛ با توجه به شواهد حدس میزنیم اسناد رو برده که برای دادخواست مهریه بتونه ثابت کنه که برادرم دارایی داره مهریه‌ش هم ۲۸۶ سکه‌س؛ میخواستم بدونم با توجه به این که برادرم دیگه هیچ اموالی به جز یه خونه و ماشین نداره و بچه هم پیش پدره ممکنه دادگاه خونه و ماشین رو به عنوان مهریه توقیف کنه؟

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام درصورتی که قیمت منزل خیلی بالا باشد طوری که با فروش آن مهریه پرداخت شود و بتواند منزل دیگری هم اختیار نماید ممکن است از طریق دادگاه فروخته شود و اما خودرو در صورتی که تاکسی باشد ویا ممر درامد واشتغال باشد جز مستثنیات است و فروخته نمی شود.

باسلام خودرو جزو مستثنیات دین محسوب نمیشه مگر وسیله امرار معاش و کسب درامد باشد منزلی ک درآن سکونت داشته باشند در صورتی خازج از عرف نباشد جزو مستثنیات دین میباشد

در صورت خارج از عرف بودن خانه و خودرو از مستثنیات دین قابل توقیف خواهد بود

سلام
اگر خودرو وسیله ی کسب درآمد او باشد مانند اینکه آژانس یا راننده تاکسی باشد قابل توقیف نیست
در غیر اینصورت توقیف می‌شود
خانه جزئی از مستثنیات دین است مگر اینکه قیمت خانه زیاد باشد