آیا دیه راننده مقصر رو بر اساس سقف تعهد دیه راننده محاسبه میکنند؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۵,۶۵۱ #90367361

با سلام . بنده در تاریخ ۹۷/۳/۳۱ تصادف کرده‌ام و راننده مقصر شناخته شدم و دچار نقص عضو شدم تاریخ صدور بیمه نامم ۹۶/۶/۹ هست. بعد از گذشت یک سال از طول درمان در تاریخ ۱۶ تیر ۹۸ اخرین نامه پزشکی قانونی را تحویل بیمه دادم و پرونده تشکیل داده شد تا به امروز موفق به دریافت حق قانونی خود نشدم.
چندتا سوال داشتم:
آیا دیه راننده مقصر رو بر اساس سقف تعهد دیه راننده محاسبه میکنن؟
برای مثال تعهد دیه راننده مقصر در بیمه نامم ۲۱۰ تومان است، بیمه میگه ۵۰٪ ضربدر این مقدار میشه و ربطی به دیه شخص ثالث نداره که ماه غیر حرام حساب بشه، و یوم‌الادا نیست و اگر اینگونه خواستن کنن چه کنم؟
سوال بعدی اینکه پرونده سرنشینان من در دادگاه بسته شده و دیه گرفتن . مدارک من هم داخل پرونده آنها بود .یکی اینجوری راهنماییم کرد که برو قرار منع تعقیب صادر کنن و بعد از اون بیمه ۲۰ روز مهلت پرداخت داره این حرفشون درسته؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام، دوست گرامی راننده مقصر حادثه رانندگی برای صدمات بدنی که به خودش وارد میشود دیه نمیگیرد، بلکه طبق تعهدی که شرکت بیمه کرده است غرامت میگیرد و این غرامت در نهایت تا سقف مندرج در بیمه نامه قابل پرداخت است و اضافه بر آن را نمیتوان از شرکت بیمه درخواست نمود، دقت فرمایید که طبق ماده سه قانون شخص ثالث راننده وسیله نقلیه باید به میزان دیه یک مرد مسلمان در ماه غیر حرام برای پوشش حوادث راننده پوشش بیمه ای خریداری نماید، نکته ی دیگر اینکه در صورتی که شرکت بیمه پس از دریافت کامل مدارک و تکمیل پرونده خسارت و بعد از مهلت قانونی (۲۰روز) غرامت شما را پرداخت ننماید به ازای هر روز تاخیر در پرداخت به جریمه نیم در هزار کل مبلغ قابل پرداخت محکوم میشود،

با درود بیمه تا سقف تعهدات خود مکلف به پرداخت است

دیه راننده مقصر با بیمه شخص ثالث یکسان است و همین طور نرخ دیه به قیمت روز محاسبه خواهد شد

بااحترام
تعهد بیمه داخل بیمه نامه ذکر گردیده است و مابقی را باید مقر پرداخت نماید

بااحترام
ماده ۳ قانون بیمه اجباری خسارت وارده به شخص ثالث راننده مسبب حادثه میتواند به میزان دیه مرد مسلمان ماه بیمه حوادث اخذ کند.

راننده مسبب حادثه میتواند به میزان دیه مرد مسلمان در ماه غیر حرام بیمه حوادث اخذ کند.

راننده مقصر حادثه رانندگی برای صدمات بدنی که به خودش وارد میشود دیه نمیگیرد، بلکه طبق تعهدی که شرکت بیمه کرده است غرامت میگیرد و این غرامت در نهایت تا سقف مندرج در بیمه نامه قابل پرداخت است و اضافه بر آن را نمیتوان از شرکت بیمه درخواست نمود.
طبق ماده سه قانون شخص ثالث راننده وسیله نقلیه باید به میزان دیه یک مرد مسلمان در ماه غیر حرام برای پوشش حوادث راننده پوشش بیمه ای خریداری نماید. مبنای محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل دیه فوت یا دیه و یا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدنی به مرد مسلمان در ماه غیرحرام و هزینه معالجه آن هست.
طبق ماده ۳۳ قانون بیمه شخص ثالث ،در صورتی که شرکت بیمه پس از دریافت کامل مدارک و تکمیل پرونده خسارت و بعد از مهلت قانونی (۲۰روز) غرامت شما را پرداخت ننماید به ازای هر روز تاخیر در پرداخت به جریمه نیم در هزار کل مبلغ قابل پرداخت محکوم میشود