سرقت حدی چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۳۷۰ #90293393

سلام
مجازات آن چیست
خلاصه میخوام زیر و بم سرقت حدی رو بدونم

مشاوره حقوقی سرقت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سرقت حدی سرقتی است که تمامی شرایط مندرج در ماده ۲۶۸ قانون مجازات اسلامی را داشته باشد

سرقت در صورتی که دارای تمام شرایط زیر باشد موجب حد است:

الف- شیء مسروق شرعا مالیت داشته باشد.

ب- مال مسروق در حرز باشد.

پ- سارق هتک حرز کند.

ت- سارق مال را از حرز خارج کند.

ث- هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.

ج- سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.

چ- ارزش مال مسروق در زمان اخراج از حرز، معادل چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد.

ح- مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی، وقف عام و یا وقف بر جهات عامه نباشد.

خ- سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.

د- صاحب مال از سارق نزد مرجع قضائی شکایت کند.

ذ- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.

ر- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.

ز- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق در نیاید.

ژ- مال مسروق از اموال سرقت شده یا مغصوب نباشد.

مجازات سرقت حدی :
در مرتبه اول ، قطع کردن چهار انگشت دست راست سارق
در مرتبه دوم ، قطع کردن پای چپ سارق از پایین برآمدگی
در مرتبه سوم ، حکم حبس ابد برای سارق
در مرتبه چهارم ، حکم اعدام برای سارق حتی اگر سرقت در زندان اتفاق افتاده باشد.

با سلام
سرقت حدی سرقتی است که مجازات آن حدی می‌باشد ولی سرقت تعزیری در بخش تعزیرات قانون اشاره شده شده و مجازات آن تعزیری می‌باشد.
طبق قانون سرقت در صورتی که تمام شرایط مقرر در ماده ۲۶۶ قانون مجازات اسلامی را داشته باشد ، مستوجب حد است
برای اگاهی از شرایط سرقت حدی رجوع شود به ماده ۲۶۶ قانون مجازات اسلامی.
در قانون مجازات اسلامی برای سرقت حدی چهار مجازات در نظر گرفته شده است که عبارتند از :

در مرتبه اول ، قطع کردن چهار انگشت دست راست سارق
در مرتبه دوم ، قطع کردن پای چپ سارق از پایین برآمدگی
در مرتبه سوم ، حکم حبس ابد برای سارق
در مرتبه چهارم ، حکم اعدام برای سارق حتی اگر سرقت در زندان اتفاق افتاده باشد.