میتوانم درخواست دستور قضایی برای ماندن خودم و خواهرم پیش مادرم را داشته باشم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۰۸ #90244825

من دختری ۱۸ ساله هستم و و خواهرم ۱۶ ساله است. پدر و مادر من از هم جدا زندگی می کنند ولی طلاق نگرفتند. من میتوانم از قاضی کشیک، درخواست دستور قضایی برای ماندن خودم و خواهرم پیش مادرم را داشته باشم؟ و اینکه با توجه به تعطیلی های فعلی باید دادسرای عمومی یا دادگاه خانواده بروم؟

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
چون شما به سن قانونی رسیده اید به هیچ اقدامی نیاز ندارید و میتوانید نزد هرکردام که صلاح میدانید زندگی کنیدفدر خصوص خواهرتان اگر حضانت با پدرتان نباشد باز مانعی وجود ندارد

نیازی به اجازه دادگاه ندارید و باهریک ازوالدین بخواهید, میتوانید زندگی کنید.

با سلام

نیازی به درخواست از دادگاه خانواده نمی باشد و خودتان میتوانید پیش هر یک از والدین بمانید و اگر پیش مادر بمانید می توانید از پدرتان مادام که مجرد هستین یا حقوق نمیگیرید درخواست نفقه نمائید

با سلام
در رویه قضایی چنین است که گفته می شود دختر بعد از ۹ سال و پسر بعد از ۱۵ سال قمری از دایره حضانت خارج است و به تعبیر حقوقی این که بعد از این سال ها حضانت با پدر است یا مادر ؟ در این خصوص دادگاه خانواده ورود پیدا نمی کنند و اظهار می کنند خود فرزند می تواند انتخاب کند و تصمیم بگیرد که با پدر یا مادر زندگی کند.

سلام شما دراین خصوص به دادگاه خانواده باید مراجعه کنید .شما چون سن ۱۸ سال رو دارید حق انتخاب باخود شما میباشد ودرخصوص خواهرتون اگرپدرشمادرخصوص حضانت عملی انجام نداده باشد میتواند پیش مادر بماند

با توجه به اینکه سن شما قانونی است نیازی به دستور قضایی ندارید . اما در مورد خواهرتان اگر پدر شما رضایت نداشته باشد میتواند درخواست حکم رشد نموده و با بهره گیری از حکم رشد والد موردنظرش را انتخاب نماید .

با سلام و احترام
افراد بالای ۱۸ سال تمام شمسی میتوانند جهت امورات خود مستقلا تصمیم بگیرند
و خواهرتان اگر پدر شما جهت حضانت اقدامی نکرده میتواند با مادر خود باشد
و جهت این امور در دادگاه خانواده اقدام می شود