آیا به مادرم هم ارث میرسد؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۴۷۰ #90241448

باسلام و احترام
اینجانب کارمند دولت هستم و به خاطر ماهیت کارم ماموریت خارج از شهر و استان زیاد میروم دارای همسر و یک فرزند دختر هستم سوال بنده از شما بزرگواران اینه که بنده دارای ۲ ملک و یک ماشین با قیمت متوسط هستم در صورت فوت اینجانب در ماموریت ها(شهید شدن) چون این اموال به نام بنده است ارث چگونه بین همسرم و دخترم تقسیم میشود؟ (پدرم شهید شدن و در قید حیات نیستن)
آیا مهریه همسرم (۱۱۰ سکه بهار آزادی)از روی اموال بنده قابل پرداخت به ایشان است؟
باتشکر

مشاوره حقوقی ارث
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام مهریه زوجه جزدیون ممتازه می باشد جزحقوق مالی می باشد قبل ازتقسیم ارث باید پرداخت شود.

با سلام

مادر از ورثه است و مهریه از سهم ارث کسر می شود.

باسلام
مهریه زوجه قبل از تقسیم ارث قابل مطالبه است و به مادر هم ارث خواهد رسید.

با درود ابتدا مهریه زوجه در صورت مطالبه ایشان باید از ماترک برداشت شود، لیکن اگر مالی بماند زوجه ۱هشتم مادر یک ششم و فرزندان ذکور دوبرابر اناث سهم الارث می‌برند

مادر نیز جزو وراث است و مهریه همسر از ماترک قابل وصول خواهد بود.

مهریه زوجه قبل از تقسیم ارث باید پرداخت گردد و جزء دیون ممتاز محسوب می شود.

مادر جزو وراث خواهد بود.
مهریه همسر بعنوان دین شما به وی، مقدم بر تقسیم ترکه است و ابتدا دیون از جمله مهریه کسر می گردد و سپس تقسیم صورت می گیرد.