باعث این اتفاق خودش بوده، آیا میشه اونا رو متهم کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۸۳ #90062287

سلام من برادر موتور سواری هستم که درخرمشهر فوت کرد چند روز پیش نیروی انتظامی بدون هیچ دستور قضایی با ماشین شروع به تعقیب برادر من کرد برادر من که ترک نشین هم داشت از ترس فرار کرد ولی اونا ار تعقیب دست برنداشتن تا برادرم با دیوار یه منزل مسکونی برخورد کرد نیروی انتظامی که خون ریزی برادرم رو دیدن اونو همونجا رها کردن و رفتن حالا ما که شکایت کردیم بعد دوبار کارشناسی راهنمایی رانندگی گفته تعقیب گریز بوده ولی با فاصله و نوشتن که راننده موتور نتونسته موتور رو کنترول کنه و باعث این اتفاق خودش بوده حالا من سوال دارم آیا میشه اونا رو متهم کرد

مشاوره حقوقی تصادفات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سصلام
امکان اعتراض به نظریه کارشناسی را دارید

سلام
علی الاصول دادگاه با توجه به نظریه کارشناس و سایر ادله به موضوع رسیدگی می‌کند
اما در صورتی که شما نظریه کارشناس را قبول ندارید و ادعای دیگری در این خصوص دارید ضمن ارائه ادله کافی می توانید نسبت به نظریه کارشناسی اعتراض نمایید تا موضوع به کارشناسی سه نفره ارجاع داده شود

با سلام به نظریه کارشناس اعتراض نمایید ودر صورت تعیین کارشناسان دیگر موضوع کاملا برای آنها تشریح شود تا مساله رابررسی نمایند که بدوا نیروی انتظامی حق تعقیب داشته است یاخیر. اساسا تحقیق شود که جرم مشهودی رخ داده بود که نیروی انتظامی مجاز به تعقیب باشد و اگر جرم غیر مشهود بوده است حکم مقام قضایی اخذ شده است یا خیر؟

درود برشما

عرض تسلیت و طلب آمرزش برای مرحوم

۱ - اگر فعل مذکور به طور مستقیم موجب حادثه زیانبار شود و علاوه براین توام با تقصیر باشد، ضابطین به عنوان مباشر مقصر،در مقابل زیاندیده اعم از شخص تحت تعقیب یا سایر اشخاص مسئول هستند.

۲- اگردر انجام فعل مذکور که مستقیما موجب حادثه زیانبار شده , مقصر نباشند هر چند اصولا فاعل بر اساس قاعده اتلاف باید شخصا مسئول شناخته شود اما بر اساس حکم خاص مقرر در ماده ۱۱ قانون مسئولیت مدنی، شخصا مسئول نمی باشند؛ بلکه مسئولیت بر عهده دولت خواهد بود.

۳- اگر فعل ارتکابی از طرف ضابطین با واسطه موجب خسارت شود , وقتی مسئول هستند که فعل مذکور غیر مجاز یا به تعبیر دیگر توام با تقصیر باشد.

۴- در مواردی که ضابطین فعل مجازی انجام داده اند که با واسطه موجب خسارت شده است؛ مانند, تعقیب و گریز متهم فراری به دلیل اینکه در چنین مواردی مبنای مسئولیت مدنی قاعده تسبیب است و شرط لازم در تسبیب تقصیر است به علت عدم تقصیر، عهده دار مسئولیت نمی باشند. اگر علاوه بر فعل پلیس، زیاندیده یا شخص دیگری در حادثه زیانبار دخالت داشته باشد، تعیین مسئولیت با توجه به نقش هر کدام بر اساس قواعد مربوط قابل بررسی، خواهدبود .

سلام
دادگاه با توجه به نظر کارشناسی و دلایل دیگر به موضوع رسیدگی و حکم مقتضی صادر خواهد کرد.

شما باید به نظریه کارشناس اعتراض کنین و به قاضی بگین کارشناسی که می خواد نظر بده نباید وابسته به نیروی انتظامی باشه چون به نوعی به دلیل وابستگی شغلی بیم یک جانبه گرایی درنظر کارشناسی هست