اگر موجر پول رهنم را ندهد چه کاری باید انجام دهم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸,۹۹۶ #89439

باسلام
بنده یک خونه رهن کردم و یک ماه قبل از اتمام قرارداد به مالک اعلام کردم که قصد تخلیه منزل رو دارم و ایشون هم خونه رو واسه رهن گذاشتن هر روز تعدادی خانواده از خونه بازدید میکردن ولی چون قیمت رهن رو خیلی بالاتر از ارزش خونه گفته بود کسی نپسندید.
سررسید اتمام قرارداد که رسید بنده درخواست پول رهن رو کردم ایشون گفتن یخرده دیگه به بنده فرصت بدید و من به ناچار خونه ای که واسه سال جدید پیدا کرده بودم رو رها کردم و یه خونه واسه یک ماه بعد از اون تاریخ (یعنی یک ماه بعد از تاریخ اتمام قرارداد) رو قولنامه کردم ولی بازهم مالک بدعهدی کرد و بنده خسارت قرارداد جدید رو پرداخت کردم و به مالک اعلام کردم که با توجه به قرارداد که گفته اگه شما در پایان قرارداد توان پرداخت رهن رو نداشته باشید بنده میتونم با همان قرارداد قبلی بدون اضافه شدن مبلغ به مدت یکسال دیگه از ملک استفاده کنم و و دیگر هیچ مستاجری رو جهت بازدید از خونه اجازه نخواهم داد.
حالا مالک امروز تماس گرفته و میگه پول رهن امادست و شما باید تخلیه کنید.
با این شرایط نیت بنده ماندن تو همین خونه با مبلغ سال پیش هستش اگر هم که به لحاظ قانونی امکان پذیر نیس دوماه فرصت واسه پیدا کردن خونه جدید هستش چون امسال اجاره ها خیلی بالا رفته و با پول محدود بنده پیدا کردن خونه مناسب کار زمان بری هستش.
در ضمن من چند روز پیش یک اظهارنامه از طریق دادگستری واسه مالک فرستادم با این مضمون که باتوجه به عدم پرداخت مبلغ رهن تا یک ماه بعد از اتمام قرارداد بنده خواهان سکونت مجدد به مدت یکسال هستم اما تا امروز که ایشون تماس گرفتن و گفتن که پول رهن اماده ست اظهار نامه هنوز به دست ایشون نرسیده
ممنون از اینکه زمان گذاشتید و متن بنده رو مطالعه کردین
لطفا راهنماییم کنید سپاس فراوان

مشاوره حقوقی وقف
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر در اجاره نامه خسارت مشخص کرده باشید میتوانید به دریافت کنید وجه التزام در غیر این صورت اگر در قرارداد بعد از اتمام باید تخلیه کنید

ابتدااظهارنامه بفرستیداگرندادازاموال گرفته میشود

با سلام با توجه به اینکه موجر باعث ضرر شما شده ولی به دلیل نداشتن قرارداد جدید با موجر و یا اضافه کردن شرط خیار توسط شما در قولنامه قدیم موجر با استرداد مبلغ رهن میتواند شما رو مجبور به تخلیه ملک مذکور کند

به دلیل اینکه قرارداد جدیدی ندارید لذا در صورتیکه موجر آمادگی خود را جهت استرداد رهن اعلام کند شما باید در فرصت دو ماهه (که در قرارداد قید شده است) ملک را تخلیه کنید و نمیتوانید به این بهانه از تخلیه امتناع کنید.