فسخ قرار داد ملک از سمت فروشنده به صورت یک طرفه چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۲,۲۵۵ #89152

با سلام و احترام
من یک اپارتمان فروختم و مبایعه نامه در دفتر املاک نوشتیم ، خریدار مبلغی رو به صورت چک به املاک دادن تا سند تک برگی ملک اماده بشه، که قرار بود نهایتا تا دو روز دیگر اماده بشه و بعد از رویت سند چک به من تحویل داده شود، ولی سند ده روز دیگه اماده میشه ، ولی من فردای بعد از معامله کلا از انجام ان پشیمان شدم و به املاک و خریدار اطلاع دادم ایا میتوانم قرارداد را فسخ کنم با توجه به اینکه هیچ پولی نگرفتم و یک روز بعد از معامله، درخواست فسخ کردم؟؟؟

مشاوره حقوقی وقف
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اصل بر صحت معامله است، مگر اینکه خلاف آن ثابت گردد؛ بنابراین اگر خیار فسخ داشته باشید میتوانید طی اظهارنامه مراتب فسخ را اعلام نمائید.

نیاز به مطالعه قرارداد است

با سلام نکته (عقد به عقد لازم و جائز تقسیم میشود عقد لازم مانند عقد اجاره و عقد جائز مانند عقد وکالت. عقود لازم قابل فسخ نیست مگر در موارد معینه که اقاله(فسخ دو طرفه)و شرط خیارات
عقود جائز ولی یکطرفه قابل فسخ هستند)
در مورد شما چون قرداد عقد لازم هست و شرط خیار و فسخ ندارد قابل فسخ نیست مگر با مالک اقاله کنید و ان هم با رضایت طرفین میباشد

بستگی به مفاد قرارداد دارد .

خیر در صورتیکه حق فسخ قرارداد را نداشته باشید به هیچ عنوان نمیتوانید یکطرفه برای فسخ معامله اقدام کنید حتی یک دقیقه بعد از انجام معامله.