آیا در متن قرارداد صلح عمری میتوان شرط انتقال مالکیت را ذکر کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱,۰۴۵ #89090800

با سلام
آیا مصالح می تواند در قرار داد صلح عمری، رضایت خود را جهت انتقال ملک صلح عمری شده توسط متصالح به شخص ثالث در زمان زنده بودن خودش و متصالح، با رعایت شرایط صلح اعلام کند؟
در اینصورت آیا متصالح می تواند سهم خود را به شخص ثالث واگذار نماید البته با رعایت همان شرایط صلح قبلی؟

مشاوره حقوقی صلح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر؛ در صلح عمری شرط انتقال مالکیت باطل است

سلام
بله می تواند و انتقال پیدا می کند اما منافع باز برای مصالح خواهد بود و مال بدون منافع تا زمان فوت مصالح انتقال پیدا می کند.
به عبارت دیگر متصالح همان حقی را که دارد انتقال می دهد.

این کار سلب حق انتفاع و استفاده عمری از مصالح است و شرط باطلی در صلح عمری است.

متصالح می تواند سهم خود را به دیگری واگذار کند

صلح عمری به عقدی گفته میشود که شما یک ملک و یا مال خود را به فرد دیگری صلح عمرایی کنید ، اما دو شرط در این قرار داد وجود دارد ، یکی آن است ک تا زمانی که در قید حیات باشید منافع آن ملک متعلق به شما خواهد بود ، دوم آن است که با فوت شما صلح کامل شود و ملک  و مال مورد نطر شما به نام فردی که مشخص کرده اید خواهد شد.