قیمومیت خواهرزاده ام پس از فوت مادرش بر عهده ی کیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۳۵ #89078633

با عرض سلام و خسته نباشید
خواهر بنده چند سال پیش از شوهر خود طلاق غیابی گرفت و حضانت فرزند پسرش که الان ۱۰ ساله می باشد را بر عهده گرفت و شوهرش بعداز طلاق به علت قتل نفس اعدام شد.خود خواهر بنده هم چند ماه پیش بر اثر تصادف فوت شدن الان حضانت فرزندش بر عهده چه کسی است؟
پدربزرگ پدریش هم در قید حیات می باشد ولی خیلی ضعیف و ناتوان است و پدر و مادر مادریش هم در قید حیات می باشند.
ممنون

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بحث قیم منتفی است چون ولی خاص دارند که پدر بزرگ ایشان هستندا

اما اگر منظورتان بحث حضانت است

خویشاوندان در صورتی که صلاحیت، داشته باشند، بر دیگران مقدم خواهند بود و دادگاه یک از آنان را معین خواهد کرد

قیم برای اطفالی تعیین می شود که ولی خاص ندارند. در مورد خواهرزاده شما پدربزرگ ولی خاص است .

پدر بزرگ ولی قهری است و قیم تعیین نمیشود.

بسمه تعالی : ابتدا به پدر بزرگ پدرشان و در صورت عدم توانایی مالی و جسمی به خانواده مادرش اولویتا پدر مادر ، پدر بزرگ مادر و در صورت عدم توانایی ایشان با حاکم شرع و تقاضای قیمی که شرایط رو داشته باشد مانند عمو . دایی . وغیره

خویشاوندان در صورتی که صلاحیت برای قیم شدن داشته باشند، بر دیگران مقدم خواهند بود و دادگاه یک یا چند نفر از آنان را به سمت قیمومت معین خواهد کرد