در متن رای ماده ۴۵۲ را آورده اگر امکان دارد در این مورد بفرمایید قانون به ما اجازه تهاتر را می دهد یا خیر؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۵۱ #89002825

سلام در متن رای دادگاه که مبنی بر قصاص نفس می باشد دو مورد از مواد قانونی بیان شده که به نظر می رسد یکی از آنها بحث تهاتر دیه را غیر مجاز دانسته چون مقتول زن است و قاتل مرد خواستیم بحث تفاضل دیه را با مهریه و اجرت المثل تهاتر کنیم که در متن رای ماده ۴۵۲ را آورده اگر امکان دارد در این مورد بفرمایید قانون به ما اجازه تهاتر را می دهد یا خیر ؟
دوم اینکه در جایی دیگر ماده ۲۹۹ را اشاره کرده چون قبل از قتل ، قاتل اقدام به ضرب و جرح نموده ما خواستیم درخواست دیه بدهیم این ماده هم مجهول بوده به نظر شما به ما اجازه درخواست دیه می دهند یا خیر ؟
از مساعدتتان سپاسگزارم

مشاوره حقوقی دیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و وقت بخیر؛
در صورت رضایت ولی دم مقتول تئاتر صورت پذیرفته و قصاص اجرا خواهد شد

۱- اشاره به ماده ۲۹۹ قانون مجازات اسلامی تنها بیانگر ضرب و جرح پیش از قتل بوده و احتمالا دادگاه به « قتل به وسیله مجموع جنایات» معتقد بوده و بر همین اساس نیز رای داده است .
۲- چنانچه قصد تهاتر مابه التفاوت دیه با مهریه و اجرت المثل را داشته باشید ، باید نخست به عنوان ورثه مقتول اقدام به طرح دعوی مطالبه مهریه و اجرت المثل در دادگاه خانواده نموده و پس از صدور و قطعیت رای ، موضوع تهاتر را مطرح کنید .