مشخصات آپارتمانی که جزو مستثنیات دین محسوب میشود،چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۵۲ #88739673

سلام
میخواستم بدونم آپارتمان تا چه قیمتی باشه جزو مستثنات دین محسوب میشه؟
منظورم آپارتمانی که زن و شوهر دارن توش زندگی میکنه؟
تو رو خدا یه جواب درست میخوام میگن بستگی به قاضی داره ،
اگر یه آپارتمان جزو مستثنات دین حساب میشه چرا اینقدر بند و تبصره داره
یه جواب درست و درمون میشه بهم بدید.به آپارتمان ۶۰ ، ۷۰ متری

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خانه ای که متناسب با شان زوج باشد. آپارتمان ۶۰ متری گاها از لحاظ قیمت با اپارتمان سیصد متری در منطقه دیگر برابری میکند.
موارد متعددی چون متراژ .قیمت . منطقه و موقعیت ملاک تعیین کننده است. ملاک اصلی شان زوج است که قاضی با توجه به آن تصمیم میگیرد. تصمیم نهایی با قاضی است و نمی توان جواب قطعی داد.

میخواستم بدونم آپارتمان تا چه قیمتی باشه جزو مستثنات دین محسوب میشه؟
یک خانه ای که متناسب با شان زوج باشد مستثنیات است و ملاک آن عرفی و شخصی است، و چون ملاک عرفی است می گویند که بستگی به نظر قاضی دارد
اما باتوجه به فرمایش شما که فرمودید ۷۰ متری است به احتمال زیاد جزو مستثنیات محسوب خواهد شد
اما خانه ای بسیار مجلل و استخر و .... به احتمال زیا د جزو مستثنیات نخواهد بود
موفق باشید

طبق ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ۱۳۹۳ تعریف و مصادیق مستثنیات دین شامل موارد ذیل است‌. بند الف و تبصره ۱ این ماده در مورد مسکن ملاک شان عرفی محکوم علیه در حال اعسار را مبنا قرار داده است. طبق این ماده؛

مستثنیات دین صرفا شامل موارد زیر است:

الف- منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد.

ب- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

ج- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می‌شود.

د- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها.

ه- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

و- تلفن مورد نیاز مدیون.

ز- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد.

تبصره۱- چنانچه منزل مسکونی محکوم‌علیه بیش از نیاز و شان عرفی او در حالت اعسارش بوده و مال دیگری از وی در دسترس نباشد و مشارالیه حاضر به فروش منزل مسکونی خود تحت نظارت مرجع اجراءکننده رای نباشد به تقاضای محکوم‌له به‌وسیله مرجع اجراءکننده حکم با رعایت تشریفات قانونی به فروش رفته و مازاد بر قیمت منزل مناسب عرفی، صرف تادیه دیون محکوم‌علیه خواهد شد مگر اینکه استیفای محکوم‌به به طریق سهل‌تری مانند استیفاء از محل منافع بخش مازاد منزل مسکونی محکوم‌علیه یا انتقال سهم مشاعی از آن به شخص ثالث یا طلبکار امکان‌پذیر باشد که در این‌صورت محکوم‌به از طرق مذکور استیفاء خواهد شد.

تبصره۲- چنانچه به حکم قانون مستثنیات دین تبدیل به عوض دیگری شده باشد، مانند اینکه مسکن به دلیل قرار گرفتن در طرح‌های عمرانی تبدیل به وجه گردد، یا در اثر از بین رفتن، عوضی دریافت شده باشد، وصول محکوم‌به از آن امکان‌پذیر است، مگر اینکه محرز شود مدیون قصد تهیه موضوع نخستین را دارد.

سلام . یک خانه ای که متناسب با شان زوج باشد مستثنیات است و ملاک آن عرفی و شخصی است .

درتشخیص مستثنیات دین آپارتمان :
شان عرفی زوج مهم است
موقعیت مکانی آپارتمان مهم است
متراژ آپارتمان مهم است
قیمت آپارتمان مهم است
درنتیجه دادگاه بابررسی همه شرایط تصمیم می کیرد .