مطالبه مهریه چگونه انجام شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۹۰ #88408727

همسرم
تمام پول های خود را از حساب خارج و به نام مادرش حساب باز کرده
چگونه طلب مهریه کنم
هیچ ملک‌ به نام ندارد و یک واحد آپارتمان به نام مادرش میباشد که کرایه آن نزدیک به سه و نیم میلیون تومن و ودیعه ۶۵میباشد
شغل آزاد و معامله خانه انجام میدهد

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما بایستی مهریه را مطالبه نمایید متاسفانه بدلیل اینکه ایشان اکنون مالی بنامش نیست نمیتوانید مال از ایشان توقیف نمایید ولیکن میتوانید پس از دریافت رای از دادگاه در صورتی که بتوانید با ارائه پرینت حساب های ایشان و استشهادیه شهود مبنی بر دارا بودن شغل پر درآمد از اعسار ایشان جلوگیری نمایید تا نتوانند اقساطی مهریه را بپرازند .

مهریه را به دو طریق اصلی می‌توان از طریق محاکم قضایی و ثبتی مطالبه نمود:
۱ـ از طریق اجرای ثبت
۲ـ از طریق دادگاه
در این روش، زن با در دست داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی خود، سند ازدواج یا رونوشت آن و حتی الامکان کپی شناسنامه و کارت ملی همسر، به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه می‌کند. زوجه دادخواستی را به طرفیت زوج و با موضوع مطالبه مهریه ثبت نموده و هزینه دادرسی و سایر هزینه‌های دفتر خدمات قضایی را می پردازد. با توجه به قانون جدید شورای حل اختلاف و قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۲، اگر میزان مهریه کمتر از ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال باشد، رسیدگی به دعوا در صلاحیت شورای حل اختلاف و در غیر اینصورت، رسیدگی در صلاحیت دادگاه خانواده خواهد بود. پس از ثبت دادخواست، پرونده به مرجع رسیدگی ارجاع گردیده و پیامکی دریافت خواهید کرد. بعد از وصول پیامک باید به دفتر شعبه رسیدگی کننده مراجعه نموده و از تکمیل بودن پرونده و عدم وجود نقص مطمئن شوید. در ادامه پرونده شما جهت رسیدگی تعیین وقت گردیده، وقت به طرفین ابلاغ شده وجلسه رسیدگی تشکیل می‌گردد. پس از تشکیل جلسه رسیدگی و صدور رای به نفع زوجه و قطعیت رای، زن می تواند اجرای حکم محکومیت همسرش به پرداخت مهریه را از واحد اجرای احکام مدنی بخواهد.
توجه داشته باشید که امکان توقیف اموال مرد پیش از رسیدگی قضایی نیز وجود دارد. در صورتی که تمایل به این کار وجود داشته باشد، زن باید در دادخواست خود تامین خواسته فوری را نیز مطالبه نموده و بدین ترتیب می تواند در سریع‌ترین زمان ممکن، اموال مرد را برای وصول مهریه توقیف نماید.