اگه جهیزیه من آسیب دیده باشه میتوانم خسارت بگیرم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲,۲۳۸ #88345881

با سلام، من دادخواست استرداد جهیزیه دادم، یک ماه بعد از آن شوهرم خانه مشترکمان را پس داد و جهاز من را با جای دیگری برد، دیروز دادگاه بود ،شوهرم تایید داد که جهاز برای من است، حالا سوال من اینه اگه جهیزیه من آسیب دیده باشه میتوانم خسارت بگیرم؟ اگر میتوانم چگونه؟

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مطابق قانون زوج در صورت استفاده درست، نسبت به عین اموال مسئولیت ندارد. مثلا اگر جهیزیه زنی بر اثر افتادن در هنگام حمل و نقل یا نوسان برق صدمه دید یا اینکه بر اثر مرور زمان مستهلک شد، زوج هیچ مسئولیتی در این خصوص ندارد و نیازی نیست غرامتی به زوجه بدهد.
البته در ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، تهیه اثاث خانه به عهده مرد گذاشته شده و زن اساسا وظیفه ای ندارد جهیزیه ای با خود به خانه همسرش بیاورد و به عنوان اثاث خانه در اختیار مرد قرار دهد، لذا وقتی زن جهیزیه خود را مطالبه کند و بر اساس اقرار مرد، شهادت شهود یا فهرست سیاهه و دیگر دلایل محکمه پسند ثابت شود که زن مقدار و اقلام مشخصی از اثاث البیت را به عنوان جهیزیه به خانه مرد آورده و تحویل مرد داده، هر زمان اراده کند می تواند از زوج این وسایل را پس بگیرد و زوج حق مخالفت ندارد و مکلف است عین این وسایل را متناسب با شان زوجه به عنوان نفقه برای او فراهم کند. این موضوع هم بستگی به هیچ چیز ندارد و زن حتی در زمانی که خوش و خرم با همسرش زندگی می کند هم می تواند از همسرش جهیزیه خود را مطالبه کند.