تقسیم ارثیه بین مادر و همسر چگونه است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۵۱ #88064197

سلام..پدر من منزلی در روستامون ساخت ک جواز دو واحد گرف تا بتونه دوتا وام بگیره ولی دوبلکس ساخت جواز هم یکی ب اسم خودش یکی پدرش زمین هم از پدرشون بود .پدربزرگم دهسال فوت شده ..پدرمم پارساال ..حالا مادر و خواهراش مدعی شدن یک طبقه برای اونهاست یک پنجم هم ارث .فقط یه کاغذ داریم ک جای دقیق خونرو نوشته و اثر انگشت و امضا پدربزرگ و مادر بزرگ ک متنشم اینه کسی حق تصرف خونرو نداره..ما دو دختریم و مهریه مادرم هم پنجاه سکه..میتونه مدعی شه،بزاره اجرا؟ یا با کاغذی ک دستمونه دستش ب جایی بنده؟ چون جواز ب اسم پدربزرگمه میتونن بگیرن ازمون خونرو؟ کل هزینه خونه هم با پدرم بود

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

امکلن مطالبه مهریه وجود دارد،
بهتر است متن تنظیمی بررسی شود

زمین بنام پدربزرگ بوده ورثه ی وی که شامل همسر و فرزندانش از جمله پدر شماست که بعد از مورث خود فوت شده است از ماترک ارث می برند و ورثه ی پدر شما که شامل همسر (۱/۸)مادر (۱/۶) و مابقی بین فرزندان از سهم الارث تقسیم میگردد. مهریه نیز از ماترک پدر قابل وصول می باشد.با مدارک و رسیدهای پرداخت ساخت می توانید هزینه را مطالبه نمایید

با درود
بله مادر می‌تواند مهریه خود را از دارای به جا مانده پدر مطالبه کند. در خصوص ملک هم مالکیت مهم است و اگر پدربزرگ مالک است فرزندانش ارث میبرند.

با درود مهریه مادر قابل مطالبه است
جواز و اسناد بنام هرکس میباشد نامبرده مالک است مگر خلاف آن ثابت شود.

باید دید در زمان ساخت توافقات به چه صورتی بوده و آیا بعد از ساخت تقسیم نامه تنظیم شده و شرایط بررسی شود تا پاسخ کاملتری داده شود.

با سلام
جواز ساخت ایجاد ارث نمی کند اگر چنانچه ملک به نام پدر بزرگ باشد می توانند ارث ببرند و شما باید هزینه ساخت را مطالبه کنید

سلام در تقسیم ارث و مطالبه مهریه مادربزرگ مالکیت پدر بزرگ ملاک هستش اگر مالکیت ایشان محرز است پدر شما باید هزینه ساخت را اثبات و مطالبه نماید