اعاده حیثیت و مطالبه ضرر و زیان چگونه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۸۵ #87905246

باسلام
پارسال ینفر به محل کار من اومد و شروع به تهمت زدن و داد و بیداد کرد. و بعد رفت از من شکایت کرد که زدیمش. بعد یکسال دادگاه رفتن حکم برائت دادن. از وقتی که اومد محل کارم تا به امروز حدود یکسال نتونستم کار کنم. اجاره هم پیش داده بودم. الان فقط شاهد دارم که بخاطر این نفر اینجا کار نتونستم بکنم. خاستم ببینم چطور میشه شکایت طرح کرد. اصلا رسیدگی میشه ۱۱۱ میلیون اجاره پیش دادم

مشاوره حقوقی افترا
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

فقط می توانید شکایت تهمت و افترا مطرح کنید تا رسیدگی شود
ولی احتمال به نتیجه رسیدن این نوع شکایت ها بسیار ضعیف است و بعید می دانم خسارت های شما جبران گردد.

ماده ۶۹۸: «هرکس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه، شکوائیه، مراسلات، عرایض، گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا اکاذیبی را اظهار کند یا به همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت را سا یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد اعم از اینکه به طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر واقع شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از ۲ ماه تا ۲ سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود»
اعاده حیثیت نیاز به شاکی خصوصی دارد پس با مراجعه به دادسرا و طرح شکایت علیه فرد مزبور می‌توان به این کار مبادرت ورزید.