آیا این دعوا قابلیت استماع را دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۳۰ #87902380

در دعوای ورشکستگی که شخص تاجر متوقف مطرح می کند، اول اینکه این دعوا را صرفا علیه دادستان مطرح می‌کند، دوما بعد از ۶ ماه از تاریخ توقف دعوا را مطرح می کند در صورتی که قابل استماع نیست دارای چه ایراداتی میباشد و چگونه این ایرادات باید مرتفع شود؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در رویه عملی ممکن است درخواست ورشکستگی حسب مورد از سوی خود تاجر یا طلبکاران یا دادستان مطرح شود
این موضوع میتواند از سوی خود تاجر ورشکسته انجام گیرد هم از سوی طلبکاران و هم دادستانی .
مطابق مواد ۴۱۳ و ۴۱۴ قانون تجارت تاجر موظف است ظرف ۳ روز از تاریخ متوقف شدن از پرداخت دیون خود، دادخواست ورشکستگی خود را به همراه ضمائم آن (صورت‌حساب دارایی و کلیه دفاتر تجاری) به دادگاه صالح تقدیم نماید دادگاه صالح با توجه به محل اقامتگاه شخص تاجر یا محل شعب یا نمایندگی شرکت‌ها مشخص می‌شود.

با سلام
اولادعوای ورشکستگی درصورتی‌که توسط تاجر ورشکسته طرح گردد دعوای حقوقی و ترافعی است که می‌بایست تاجر مدعی ورشکستگی علاوه بر دادستان به‌طرفیت طلبکاران (بستانکاران) طرح نماید
ثانیا با توجه به اینکه قواعد ورشکستگی که از مقررات آمره محسوب میگردند تاجر می‌بایستی در ظرف سه روز از تاریخ وقفه‌ای که در تادیه قروض یا سایر تعهدات نقدی او حاصل شده است توقف خود را به دادگاه محل اقامت خود اظهار نماید
لذا اگر عملیات تجارتی تاجر متوقف شده و مطابق ماده ۴۱۳ این قانون رفتار نکرده باشد.مطابق ماده ۵۴۲ قانون تجارت ورشکسته به تقصیر اعلان میگردد
البته مطابق ماده ۵۶۱ قانون تجارت
هر تاجر ورشکسته که کلیه‌ی دیون خود را با متفرعات و مخارجی که به آن تعلق گرفته است کاملا بپردازد حقا اعاده اعتبار می‌نماید و درخواست اعاده اعتبار خودرا باید به دادستان محل تسلیم نماید