تعریف ضمان معاوضی چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۱۴ #87446858

توضیح کاملا ساده ضمان معاوضی و تفاوت آن باضمان درک وتوضیح کاملا ساده ضمان درک

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ضمان معاضی یعنی قبل از تسلیم به خریدار مورد معامله بدون اهمال و تقصیر از سوی فروشنده از بین برود در اینجا معامله منفسخ می شود ضمان درک یعنی مورد معامله مال غیر باشد این معامله باطل است و خریدار ناآگاه به مال غیر بودن می تواند علاوه بر ثمن پرداختی خسارات وارده را با جلب نظر کارشناس مطالبه کند

ضمان درک نیز طبق ماده ۳۹۰ قانون مدنی و به طور خیلی خلاصه عبارت است از: قانون مدنی:
فقره سوم‌در ضمان درک
ماده ۳۹۰ -
اگر بعد از قبض ثمن مبیع کلا یا جزء مستحق للغیر درآید بایع ضامن است اگرچه تصریح به ضمان نشده باشد. ( و باید ثمن را مسترد و خسارات وارده به خریدار را جبران کند) موفق باشید

در ضمان معاوضی در صورت تلف مال قبل از تحویل باید ثمن پرداخت بشه ..در ضمان درک در صورت مستحق الغیر درآمدن هم ثمن هم خسارت ..

ضمان درک در صورت مستحق اللغیر بودن مببع است که باید ثمن و غرامت پرداخت شود در معاوضی در صورت ثمن ...

با سلام
به کتب حقوقی مراجعه نمایید

با سلام
فرض کنید شما ماشینی از شخصی خریداری می کنید و قبل ازاینکه خریدار ماشین راتحویل شما دهد ، به هردلیل ماشین از بین برود ، در اینصورت فروشنده مکلف است ثمن پرداختی شما را پس بدهد . به این میگن ضمان معاوضی
ضمان درک وقتی است که همان ماشین مستحق للغیر درآید که در این صورت فروشنده باید ضمن پرداخت ثمن از عهده خساراتی هم که به شما وارد آمده برآید . موفق باشید

بادرود
ضامن بودن فروشنده