در تقسیم ارث اولویت با سهم مادر هست یا سهم همسر؟

پرسیده شده
۲۶ پاسخ ۱,۱۹۸ #87193021

با سلام
پدرم سال ۸۲ فوت شدن و انحصار وراثت شده و سهم مادرم یک هشتم و مادربزرگم یک ششم قید شده.
ابتدا سهم کدوم حساب میشه؟چون در محاسبه همین سایت ابتدا سهم همسر محاسبه و پس از کسر اون سهم مادر حساب شده ولی یکی از وکلا گفتن که با توجه به اینکه ماترک فقط یک خانه هست سهم مادربزرگم یک دانگ از خانه هست.کدام محاسبه درست هست
ممنون

مشاوره حقوقی ارث
۲۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام بدوا سهم زوجه بعد سهم مادر.

سلام
در خصوص مالکیت مادربزرگتان نسبت به یک دانگ از خانه (ماترک) نیازی به تشکیک نیست. چون در حقیقت مادربزرگتان مالک آن یک دانگ است و اساسا بحث ارث در مورد آن مطرح نیست. اما در مورد بقیه ماترک که پنج دانگ می باشد، اولویت با همسر متوفی که مادر شماست می باشد. زیرا زوجه متوفی جزء دسته «فرض‌ بر ها» بوده و سهم‌الارث زوجه به «فرض» تعیین شده است. در قانون ارث «فرض بر ها» بر «قرابت بر ها» اولویت دارند.

با احترام .اول سهم مهریه همسر بعد مادربزرگ و..

سلام ابتدا حقوق مالی همسر متوفی از جمله مهریه ایشان محاسبه میشود زیرا پرداخت مهریه در اولویت است سپس به نسبت سهم الارث وراث تقسیم صورت می‌گیرد یعنی ابتدا مادر و همسر متوفی بعد سایر وراث بهشون ارث تعلق میگیرد

سلام و ارادت
ابتدا سهم همسر محاسبه می شود و سپس سهم سایرین .

ابتدا سهم زوجه پس از آن سهم مادر

سلام ابتدا قدرالسهم همسر متوفی محاسبه و کسر می‌شود