روند دریافت جریمه دیرکرد دیه از شرکت بیمه به چه طریق است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵,۵۰۶ #86768203

با سلام. بنده در سال ۹۶ تصادف کردم و طرف مقابل مقصر شناخته شد. شکایت به شورای حل اختلاف ارسال شد و در تاریخ ۹۷/۶/۱۴ نامه ای با سربرگ فرم شماره ۲ با مضمون میزان دیه و پرداخت آن ظرف مدت ۱۵ روز با امضای قاضی شورای حل اختلاف به شرکت بیمه صادر شد. شرکت بیمه در تیر ماه سال ۹۸ دیه بنده رو پرداخت کرد.

آیا من میتونم نسبت به تاخیر ۱۰ ماهه شرکت بیمه در پرداخت دیه به استناد این رای شورای حل اختلاف، جریمه دیرکرد مطالبه کنم؟ چگونه؟

مشاوره حقوقی قانون بیمه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله. شکایت خسارت تاخیر در پرداخت علیه شرکت بیمه مطرح کنید

سلام . شما باید دادخواست مطالبه خسارت تاخیر در پرداخت دیه علیه شرکت بیمه مطرح نمایید.

با سلام
شما میتوانید به استناد مواد ۳۱-۳۲ و ۳۳ قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۹۵ از بیمه گر شکایت کرده و جریمه ی تاخیر در پرداخت خسارت را مطالبه کنید. البته میزان جریمه متعلقه پس از پرداخت اصل مبلغ خسارت قابل محاسبه و پیگیری حقوقی بوده و مطابق ماده ۳۳ به ازای هر روز تاخیر معادل نیم در هزار مبلغ خسارت میباشد.

در قانون دو مبنا برای محاسبه ی این امر آورده شده : مبنای اول ماده ۳۱ است : که بیمه گر مکلف بپرداخت خسارت حداکثر ۱۵ روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز میباشد. که برای اثبات این مبنا شما باید به محض تکمیل پرونده و تحویل کلیه مدارک مورد نیاز نسبت به اخذ رسید تکمیل پرونده از بیمه گر اقدام کرده و مبنای محاسبه ی جریمه، گذشت ۱۵ روز از تاریخ رسید تحویل مدارک خواهد بود.

مبنای دوم ماده ۳۲ است : که بیمه گر مکلف به پرداخت خسارت حداکثر تا ۲۰ روز پس از قطعیت رای بوده و محاسبه جریمه پس از گذشت ۲۰ روز خواهد بود.

در صورت وقوع هر یک از مبنا های فوق و وجود مستندات لازم زیان دیده یا اولیاء دم میتوانند تقاضای پرداخت جریمه ی تاخیر را ابتدا از طریق ارسال اظهارنامه رسمی خطاب به بیمه گر نموده و در صورت عدم اقدام موثر، از طریق مراجع ذیصلاح قضایی مطالبه نمایند.