در صورتی که پدرم اموالی برای پرداخت بدهی بعد از فوتشان نداشت باشند ورثه باید بدهی وی را پرداخت کنند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۲۴ #86696474

یکسال پیش در زمان بیماری پدرم متوجه شدیم طلبکاری چک های از پدرم در دست دارد یک چک قبل فوت وبقیه بعدفوت برگشت زد بعداز۸ماه ایشون شکایت حقوقی کردن ازورثه درصورتی که ارثی نرسیده به فرزندان آیابایدورثه بدهی را پرداخت کنندیاکه خیر؟!

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر ترکه را رد نکرده باشید تا میزان ارزش ترکه مسئول پرداخت هستید و ایشان فقط میتواند از اموال متوفی این بدهی را دریافت کند نه اموال شخصی ورثه .

سلام بعد از فوت متوفی ابتدا حقوق واجب متوفی ودیون ممتاز از اموال او برداشت و مابقی به عنوان ترکه به وراث تعلق می‌گیرد حال ورثه بعد از فوت به مدت یک ماه یا تا زمانی که ترکه را قبول نکرده و در آن دخل و تصرفی نکرده اند میتوانند آن را رد کنند تا اگر بدهی های متوفی بیش از اموال ومیراث متوفی هست از عهده وراث ساقط شود و در صورت قبول وراث به میزان سهم الارث خود در مقابل طلبکاران مسوولیت پرداخت دارند و مازاد بر ترکه مسوولیت بر عهده وراث نیست

ورثه متوفی حق دارند تا یک ماه پس از فوت متوفی، ترکه را رد کنند، در این ‌صورت در برابر کمی یا زیادی اموال و جوابگویی آن در برابر بدهی‌ها مسئولیتی ندارند؛ اما اگر ترکه را قبول کنند یا در مدت زمان قانونی یک ماه از تاریخ فوت، آن را رد نکنند، در این صورت دارای مسئولیت‌هایی هستند که قانون برای آنها مقرر کرده است.

به‌ طور کلی بر اساس ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی، «ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای ادای تمام دیون کافی نباشد، ترکه مابین تمام بستانکاران به‌نسبت طلب آنها تقسیم می‌شود.» اما اگر ورثه ترکه را قبول کرده باشند، این مسئولیت را دارند تا بدهی‌های متوفی را بین بستانکاران تقسیم کنند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر ورثه ترکه را قبول کنند، هر یک مسئول ادای تمام دیون به نسبت سهم خود خواهند بود، مگر این‌که ثابت کنند، دیون‌ متوفی زاید بر ترکه بوده و در واقع بار اثبات این‌که ترکه جوابگوی بدهی‌ها نیست به ‌عهده ورثه قرار می‌گیرد و در صورتی که نتوانند این امر را ثابت کنند، باید تمام دیون را به نسبت سهم خود از اموال خودشان پرداخت کنند.

از جنبه قانونی فقط از اموال متوفی می توان بدهی وی را پرداخت کرد و ورثه هیچ الزامی به پرداخت از اموال منحصر به خود رابه طلبکاران ندارند...مگر از جنبه آرامش آخروی که اختیاری است و اینکه ورثه نخواهد دینی برذمه متوفی شان وجود داشته باشد

سلام
ورثه در صورتی که ترکه را رد نکرده باشند صرفا در حدود ترکه مسئول پرداخت بدهی متوفی هستند.