در صورت حذف یکی از شروط عقد، بعد از فوت زوج، باز هم هیچ سهمی از دارایی زوج به زوجه تعلق نمیگیرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۹۳ #86294665

با سلام و وقت بخیر
سوالم اینه که اگه بند اول شروط عقد داخل عقد نامه که از این قراره زوجین توافق نمودند هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق وی نبوده زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
با رضایت دو طرف این بند رو که امضا کردن بعد از عقد حذف کنن در صورت حذف این بند بعد از فوت زوج هم باز هم هیچ سهمی از دارایی زوج به زوجه تعلق نمیگیره؟

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
این شرط مربوط به طلاق است و بعد از مرگ اموال او طبق قانون ارث بین وراث تقسیم می شود و شمت نیز جزء وراث ایشان هستید و علاوه بر مهریه یا نفقه و دیون دیگر اگر بر عهده مرحوم دارید می توانید سهم الارث نیز داشته باشید.

تنصیف تا نصف دارایی مربوط به زمان طلاق است و در زمان فوت موصوعیت پیدا نمیکند. در زمان فوت فقط مطالبات مهریه و نفقه و اجرت المثل و همچنین سهم الارث از متوفی اگر قبلا پرداخت نشده باشد قابل مطالبه است‌

خیر تعلق نمی گیرد