عدم توافق مالکین در خصوص ساختمان دو طبقه چه راهکاری دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۸۳۳ #86273914

با سلام.دونفر مالک صاحب یک خانه دو طبقه هستند که به صورت سهم تقسیم بندی شده و یکی از ماکلین سهم دو نفر از وراث را خریداری کرده.بنابرین یکی از مالکین صاحب ۴سهم و مالک دیگر صاحب ۳سهم است.هر دو مالک دارای سند جداگانه هستند.به علت قدیمی بودن خانه طبقه پایین که در اختیار مالک ۴سهمه می باشد به علت رطوبت شدید و ترک دیوار ها دیگرقابل سکونت نیس.فاضلاب نشتی دارد و به اتاق خواب و نشیمن نفوذ کرده موجب الودگی و بیمار شدن مالک طبقه پایین شده.طی صحبت هایی که بین این دو مالک صورت گرفته مالک با ۳سهم اعلام کرده من قصد فروش دارم.مالک ۴سهم نیز قصد مشارکت دارد.تا بحال چندین مهندس جهت مشارکت و خرید سهم مالک ۳سهم مراجعه کرده اند اما متاسفانه همکاری نمیکند.قبول هم نمیکند مشارکت کند.پای فروش هم دبه میکند.مالک ۴سهم تحت شیمی درمانی قرار دارد و میخواهد هرچه سریع تر تکلیف مشخص شود.مالک ۳سهم در پرداخت قبض گاز نیز دچار بدهی میشود و تابحال اداره گاز چندین بار برای قطع گاز اقدام کرده.از نظر حقوقی و قانونی چطور میتونیم با طرف برخورد کنیم؟چون با زبان و احترام نرم نمیشه

مشاوره حقوقی صورتمجلس تفکیکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ شما در ماده ۱۳ قانون تملک آپارتمانها آمده است

ماده ۱۳ ـ در صورتی که به تشخیص سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده و یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار ‌فرسودگی کلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالکان قسمتهای اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند، آن دسته از مالکان ‌که قصد بازسازی مجموعه را دارند، می‌ توانند بر اساس حکم دادگاه، با تامین مسکن استیجاری مناسب برای مالک یا مالکان که از همکاری خودداری ‌می‌ ورزند نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام نمایند و پس از اتمام عملیات بازسازی و تعیین سهم هر یک از مالکان از بنا و هزینه ‌های انجام شده، سهم‌ مالک یا مالکان یاد شده را به اضافه اجوری که برای مسکن اجاری ایشان پرداخت شده ‌است از اموال آنها از جمله همان واحد استیفا کنند. در صورت ‌عدم توافق در انتخاب کارشناسان، وزارت مسکن و شهرسازی با درخواست مدیر یا هیات مدیره اقدام به انتخاب کارشناسان یاد شده خواهد کرد.

تبصره ۱ ـ مدیر یا مدیران مجموعه به نمایندگی از طرف مالکان می‌ توانند اقدامات موضوع این ماده را انجام دهند.

تبصره ۲ ـ چنانچه مالک خودداری کننده از همکاری اقدام به تخلیه واحد متعلق به خود به منظور تجدید بنا نکند، حسب درخواست مدیر یا مدیران‌ مجموعه، رئیس دادگستری یا رئیس مجتمع قضایی محل با احراز تامین مسکن مناسب برای وی توسط سایر مالکان، دستور تخلیه آپارتمان یاد شده را‌ صادر خواهد کرد.