چطور مهریه را از ارث همسر دریافت کنم؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۹۰ #86166364

هم اکنون خانم ۵۸ ساله هستم.سال ۵۹ ازدواج کردم صاحب سه فرزند ۲ دختر و یک پسر شدم شوهر نظامی ارتشی بود که سال ۷۹ فوت شد.به دلیل وضعییت بد اقتصادی و امرار معاش زمینی که از شوهر مونده بود رو فروختیم و جهزیه دو دختر فراهم شد و چون از ایگاه بیرون اومدیم اجاره نشین شدیم که خونه رهن کردیم.ضمنا شوهرم قبل فوت آپارتمانی ثبت نام کرده بود ۱ و نیم میلیون که بعدها در سال ۸۸ من با پرداخت اقساط و تجهیز بنا ساختمون رو که ۶۰ متر میباشد تحویل گرفتم واقع در صدرا. و تا هم اکنون اقساط از حقوقم کسر میگردد و در همین منزل ساکن هستم.ضمنا من به دلایل اقتصادی و عاطفی سال ۸۵ ازدواج مجدد کردم و تا اکنون با این مرد زندگی میکنم.البته به صورت ۹۹ ساله.پسرم رو هم سال ۹۷ داماد کردم و رفت مستقل شد .
و الان که هر دو دختر به مشکلات خوردن و یکی با توجه به طلاق دوباره و مجدد با همان شخص ازدواج ولی هنوز پاره ای وقت مشکل دارد.و یک دختر دیگه به طور کل طلاق گرفته و حقوق پدرش رو دریافت میکنه (حقوق نصف من نصف دختر )
الان که پولی که از شوهرش هنگام طلاق گرفته به حدالحساب نمیرسه و گرونی شده میخاد با من زندگی کنه و بسیار اخلاق بد و غیر قابل تحملی دارد به طوری که با هیچ کدام از مردهایی که بعد از طلاق آشنا شده سر سازگاری نداشته و اکنون در صدد بیرونکردن من از خانه و میگوید مال پدرمه...
حال باتوجه به اینکه من بخواهم مهریه ام را اجرا بگذارم (از ناچاری).البته به من میگویند تو مادری نکردی و ما به دادگاه میگوییم زمینی که فروختی جهت خوشگذرانی بوده و جهزیه نگرفتی من باید چه کنم؟ مهریه سال ۵۹ من ۳۰۰ هزار تومان بوده من چکار کنم؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، مهریه از دیون ممتازه بوده و پس از مرگ زوج نیز از اموال ایشان قابل مطالبه است، مهریه شما به نرخ روز محاسبه خواهد شد و حدودا ۳۲۰ میلیون خواهد بود.

اگر همسرتان ماترکی دارد می توانید به طرفیت وراث همسرتان دادخواست بدهید

سلام مهریه حق شما است وارتباطی با مسائل مطروحه ندارد. در ضمن شما به طرفیت ورثه متوفی بدهید واشان مکلف اند تا سقف دریافتیشان از ارث پاسخگو مهریه شما باشند

باسلام
در خصوص فروش زمین با توجه به اینکه سایر ورثه نیز در آن شریک بوده اند لذا اگر بدون اذن آنها بوده میتوانند شاکی شوند .
لیکن هم مهریه ،هم نفقه ایام عده وفات و هم اجرت المثل را میتوانید مطالبه کنید به نرخ روز محاسبه و به شما تعلق خواهد گرفت.در خصوص خانه شما یک هشتم از قیمت آن سهم دارید .

مهریه حق شماست و می توانید مطالبه کنید ابتدا در خواست تصدیق انحصار وراثت بدهید و سپس دادخواست مطالبه مهریه به طرفیت وراث تنظیم نمایید.

سلام با توجه به اینکه مهریه از دیون متوفی می‌باشد.و این بدهکاری باید اول پرداخت شود بعد ماترک تقسیم شود و مهریه هم حق شماست چنانچه ماترک تقسیم نشده است اول شما دادخواست مطالبه مهث را باید بدهید.و چنانچه ماترک تقسیم شده است از ورثه به مقدار بهم الارث هر کدام قابل مطالبه هست

درود .میتوانید مهریه خودرا از اموال متوفی ازجمله منزل مذکور بگیرید.