با توجه به اینکه وصول چک منوط به تنظیم سند توسط فروشنده بوده، آیا میتواند معامله را فسخ کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۶۳۷ #85812787

با سلام و احترام
بنده یه آپارتمان خریدم که هنوز سندش آماده نبود؛ فروشنده حین تحویل آپارتمان یک قطعه چک تاریخ دار که تاریخ چک همزمان با تحویل سند بود، از ما گرفت و در پشت مبایعه نامه نوشتیم که وصول چک منوط به تنظیم سند میباشد و روی چک نیز از بابت تنظیم سند نوشتیم ولی متاسفانه فروشنده بدون اینکه سند رو در تاریخ مقرر به اسم بنده بزنه چک رو به شخص ثالث انتقال داده و اون هم چک رو تو همان تاریخ تنظیم سند برگشت زده، الان فروشنده مدعی است که چون تو صفحه اول مبایعه نامه اومده که اگر هریک از چک ها برگشت بخورد، معامله فسخ است به اون استناد میکنه و می خواد معامله رو فسخ کنه و ما رو تهدید میکنه.
سوال من از شما بزرگوار اینه که اولا اون به شرطش که تنظیم سند در وقت مقرر بوده، عمل نکرده و بدون اینکه سند آماده شه خلاف شرط عمل کرده و چک رو به اجرا گذاشته و از طرفی چون وصول چک منوط به تنظیم سند میباشد، آیا او واقعا میتونه ادعای فسخ معامله بکنه یا نه؟
با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

معامله قابل فسخ نیست و فروشنده می بایست به تعهدات خود عمل کند و شما دعوی الزام به تنظیم سند رسمی را مطرح کنید و برای اینکار با اظهارنامه ای امادگی خود جهت پرداخت وجه چک را اعلام و تنظیم سند را از ایشان بخواهید و در صورت عدم توفیق دادخواست فوق الذکر را مطرح کنید

وصول چک منوط به تنظیم سند است .یعنی معامله صحیح است و قابل فسخ نیست

سلام
نسبت به اطلاعاتی که شما در سوالتان ارائه فرمودید پاسخ منفی است و فروشنده نمی تواند معامله را فسخ نماید باری بهتر آن است که شما پیش قدم شده و با طرح دعوا الزام ایشان به تنظیم سند رسمی و تحویل آپارتمان را بخواهید.

باسلام واحترام
۱.متن مندرج در ظهر مبایعه نامه آخرین اراده طرفین بوده و به اصطلاح ...مخصص..شرط اولیه بوده است از این جهت انتقال چک به دیگری بدون انتقال سند وجاهت نداشته و موجب فسخ معامله نمی گردد زیرا شرط فسخ تحقق نیافته است .
۲.در صورتیکه ثالث..چک را برگشت و طرح دعوا نموده .می توانید با رعایت ماده ۱۳۵ ق ا د م فروشنده را جلب ثالث‌بمنظور انتقال مسئولیت در پرداخت وجه چک کنید ....

خواهان...خریدار
خوانده...فروشنده
خواسته...الزام خوانده به انتقال و تنظیم سند رسمی پلاک ...فرعی از ...اصلی بخش...مقوم به ...ریال با احتساب کلیه خسارات دادرسی

دلایل
۱.مبایعه نامه
۲.استعلام از اداره ثبت استناد و املاک شهرستان ..
۳.ارجاع امر به کارشناسی عنداللزوم
۴.استماع گواهی مسجلین ذیل مبایعه نامه

ریاست محترم دادگستری شهرستان ...
با سلام و احترام
با تقدیم دادخواست و ضمائم پیوستی استماع دعوی را تقاضا دارد
۱.به دلالت مبایعه نامه عادی مورخ ...خوانده محترم یک واحد آپارتمانی به مساحت ...مترمربع واقع در ...تحت پلاک ...فرعی از ...اصلی بخش ...حوزه ثبت ...را به موکل اینجانب به عقد بیع صحیح شرعی و قانونی فروخته است .
۲.علیرغم تعهد قراردادی و همچنین تعهدات عرفی و قانونی تا کنون از انتقال سند پلاک مرقوم استنکاف ورزیده لهذا با رعایت مواد ۱۸۳ و ۲۱۹ و ۲۲۰ و ۳۳۹ و ۳۶۲ ق م و ۱۹۸ و ۵۱۵ و ۵۱۹ ق ا د م و قواعد فقهی اوفوا بالعقود و المومنون عند شروطهم صدور حکم به شرح خواسته را استدعا دارد .
با احترام مجد

خیر در این مورد چون عدم عمل به تعهدات قراردادی ابتدا از جانب فروشنده بوده است ایشان نمی تواند چنین ادعایی داشته باشد
بهتر است الزام به انجام تعهدات قراردادی را از ایشان بخواهید
و بهتر است شما نیز چک را پاس کنید تابهانه ای به ایشان ندهید