مجازات شکستن درخت چی هست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۵ #85593664

باسلام
بنده درختی در جلوی منزل مسکونی در روستا کاشته ام. این درخت رو بدون آگاهی از قانون خارج از جدول و بطرف کوچه که بسیار عریض هست و برای رفت و آمد اصلا ایجاد مزاحمت ندارد کاشتم،لذا همسایه که درب مزل مسکونی اش ۵۰ متر فاصله با ما دارد و پشت طویله اش به ما هست شکایت کرد که نیم متر در امتداد ساختمان ما کاشته ولی قانون گفت کوچه متعلق به کسی نیس جز دهیاری.هنوز پرونده در جریان بود که همسایه با برادرش آمدند و درخت رو به شکل فجیحی شکستن و درش آوردند دوربین منزل من هم تمام قضیه رو ضبط کرده.
حالا مجازات اون طرف ها چی هست؟
اصلا من چجوری شکایت بکنم؟میتونم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قانونا قطع درخت را بدون اجازه شهرداری ممنوع است
( مگر در موارد استثنایی)

کسانی که به عرصه‌های منابع طبیعی تجاوز و آن را تخریب می‌کنند، مجرم‌اند. این افراد همزمان مرتکب ۲ جرم شده‌اند که ۲ مجازات جداگانه دارد. پس از شناسایی این‌گونه افراد و اطمینان از اینکه جرم در عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی ملی واقع شده است، مجرم را با تنظیم صورت‌جلسه مشاهدات و صورت‌جلسه تخریب و تصرف عدوانی و شکایت‌نامه به مراجع قضایی معرفی می‌کنند تا قانون به جرم آنها رسیدگی و مجازاتشان کند.

مطابق ماده ۶۹۰ مجازات اسلامی«هر کس به وسیله صحنه‌سازی... در اراضی مزروعی، جنگل‌ها و مراتع ملی‌شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها، منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثاث باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست و مراجع ذی‌صلاح دیگر، مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید، به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود.»

ماده ۶۸۶ قانون مجازات اسلامی در این مورد مقرر کرده است: «هر کس درختان موضوع ماده یک قانون گسترش فضای ‌سبز را عالما و عامدا و برخلاف قانون مذکور قطع یا موجبات از بین ‌رفتن آنها را فراهم آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده، حسب مورد به حبس تعزیری از ۶ ماه تا ۳ سال یا جزای نقدی از ۳ میلیون تا ۱۸ میلیون ریال محکوم خواهد شد.»‌
نظام کیفری ما به گونه‌ای است که قانون در بیشتر موارد، مجازات‌ نقدی را به مجازات‌های حبس و مجازات‌های سنگین ترجیح می‌دهد. و در این موارد عمدتا متخلفان به جزای نقدی محکوم می‌شوند

سلام
مجازات آن جریمه نقدی است !

جریمه نقدی خلع درخت معادل دیه یک انسان است